Förvisso är Age of Empires II: Age of Conquerers en expansion, men likväl värt att skriva en snutt om. För här har Microsoft visat att det går att göra ett tidigare alldeles utmärkt spel ännu bättre. FragZones skrivbordsgeneral PostmasterB rapporterar.

Age of Empires II: The Conquerer's Expansion innehåller en lång lista på nyheter och förbättringar jämfört med första delen i serien.

Fem nya civilisationer tillkommer i Age of Conquerers, alla med sina egna unika egenskaper. Aztekerna och mayakulturen som förvisso utan kavalleri har ett starkt infanteri, hunnerna som inte behöver bygga bostäder för sin snabba mobila armé, spanjorerna med sina conquistadorer och missionärer och sist koreanerna med sitt starka försvar.

Mer än bara ett tilläggspaket

Age of Conquerers är dock inte enbart en expansion med nya civilisationer. Nej, man har jobbat hårt på att balansera Age of Empires ännu mer, något man har lyckats med på ett glänsande sätt. Som exempel går det nu att placera infanteri inuti "battering rams" (vad det nu heter på svenska) eller att stenkastande maskiner nu inte längre kastar sitt artilleri hur som helst bland din egen armé.

En annan sak som förbättrats kraftigt med expansionen rör resurshanteringen som har underlättats. Bland annat kan du nu betälla utsädning av dina åkermarker. På så sätt kan du koncentrera dig på andra viktigare uppgifter och inte behöva oroa dig för avbruten viktig produktion.

Fyra nya kampanjer finns att tillgå, Attila och hunnerna, El Cid och spanjorerna, Montezuma och aztekerna. Den fjärde kampanjen är en serie orelaterade historiska slag, allt från slaget vid Hastings till Koreas försvar mot en hotande japansk invasion. Själv fastnade jag mest för Attila med hans snabba flexibla arméer av beridna hunner.

Har du sedan tidigare Age of Kings måste du införskaffa dig expansionen. Den kommer definitivt ge dig en nytändning. Har du ingetdera - köp!

Skicka en rättelse