För mycket länge sedan så gav gudarna ett armband till de nordiska folken som gav makt över allt levande. Vikingarna valde att gömma det djupt i en grotta skyddad av en enorm drake och halvguden Orr fick uppdraget att vakta gudagåvan i all evighet. Han fick även en medaljong som gav honom kontroll över draken. Men när Orr mötte en övermäktig fiende bröt han medaljongen i tre bitar och skickade ut den med sina korpar för att undgå fienden. Nu kämpar tre hjältar om att först hitta alla delar.

Kort fakta

+ Stort
+ Mycket valmöjlligheter

- Ljud och grafik är ingen höjdare
- Går sakta och blir lite tråkigt ibland

Som ni nog redan förstått så handlar det knappast om ett historiskt korrekt vikingaspel, utan snarare ett rollspel med allt äventyrande, magi och monster som krävs i ett sådant. Spelet är av samma typ som Nox och Baldurs Gate, ett äventyrsrollspel med andra ord.

De tre karaktärerna

Bara en av medaljongens delar nådde fram till rätt person, nämligen till Orrs gamla vän Konstantin. Den andra nådde fram till vikingen Sigurd, som dock blev mördad av Eric som tog medaljongen och gav sig av för att hitta de två andra delarna. Den sista nådde aldrig sitt mål, då korpen blev nerskjuten av en mystisk jägare som kallas Wolf. Alla tre startar i olika delar av världen och försöker samla ihop bitarna för att skapa en fullständig medaljong.

När man skapar sin karaktär får man välja ett övergripande yrke som bestämmer dina stats. Man väljer sedan vilken stridsform man vill inrikta sig på och även en färdighet man vill lära sig bättre. Med andra ord är det inte så mycket valmöjligheter, men ändå tillräckligt för att kunna ändra ordentligt på sin karaktär.

Under spelets gång får karaktärerna erfarenhetspoäng som man kan lägga på att öka de olika attributen. Har man några följeslagare kommer även dessa få erfarenhetspoäng.

Ditt följe

För att ha en chans att återta alla delar av medaljongen så måste du få hjälp. Detta får du genom att ha tillräckligt mycket karisma och tillräckligt mycket pengar för att andra krigare ska följa dig. När du väl betalt dem eller att de av någon annan anledning följer med dig kan du styra dem på precis samma sätt som din egen gubbe. Vill man kan man specialisera sig på att vara en ledare och låta andra kämpa åt en. Du kan även be folk i byarna att träna upp en kämpe åt dig. Det tar tid, men är billigare än att köpa sig folk.

Quests

Mängden saker du måste uträtta växer snabbt och alla du möter verkar ha ett eller flera uppdrag du måste utföra. Det kan vara allt från att ta död på något närbeläget monster till att lösa diverse gåtor. Du kommer i vilket fall få mycket att göra och det lär inte ta slut i första taget.

Grafik och ljud

Spelets stora nackdel ligger tyvärr här. Grafiken känns riktigt gammal och skulle ha behövt en ordentlig uppfräschning. Musiken och ljudet bidrar inte till att öka stämningen tyvärr. Inte för att grafiken och ljudet gör allt men de skulle kunna skapa en mycket bättre spelkänsla.

Slutord

Jag hade hoppats på ett riktigt bra vikingaspel efter att ha läst lite kort fakta om spelet. Tyvärr har det mycket lite mer vikingar att göra och kunde lika bra handla om vilket folkslag som helst

Gillar man verkligen den här sortens spel så kan det vara klart värt att spela. Men det får tyvärr inte mer än en trea på grund av den dåliga grafiken och att det inte har så mycket nytt jämfört med andra liknande spel.

Skicka en rättelse