Marvel har släppt lös stora delar av sitt stall av superhjältar mot Capcoms respektive än en gång. Men kan trean verkligen toppa den suveräna tvåan?

Vi kan väl börja med den mest uppenbara bristen #Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds har gentemot #sin föregångare: mängden karaktärer. Herregud, vad många tvåan har. 56 stycken! Det är nästan löjligt. Man får en omedelbar känsla av att drunkna när man tittar på skärmen där man väljer karaktär. Treans ynka 36 valbara superhjältar är skrattretande lite i jämförelse. Å andra sidan finns det betydligt mindre kassa/vidrigt designade karaktärer numera.

Färggrannare än en regnbåge.

Spider-man, Captain America, Doctor Doom, Magneto, Ryu, Chun-Li, Amaterasu och Chris Redfield är några av de mer kända profilerna, men här finns gott om riktigt skumma skurkar och okända hjältar. Man kan ju inte låta bli att älska en snubbe som kallar sig Super-Skrull, till exempel. Har ni någonsin hört ett mer skurkaktigt namn? M.O.D.O.K. (ett flygande jättehuvud) och Dormammu är andra favoriter. Som tur är kan man läsa på om alla karaktärer i spelet, när de först dök upp, vad de har för planer (en återkommande favorit verkar vara ”världsherravälde”) och vad de har för styrkor och svagheter.

En färgsprakande karamell

Marvel vs Capcom 3 är ett ganska fånigt spel. Precis som tidigare delar i serien. Det är svårt att inte bryta ut i skratt när man ser lilla pygmé-Arthur från Ghosts 'n Goblins ta sig an Hulken. Men, och det här är viktigt, det är just det som gör den här spelserien så fantastisk. Vansinne, galenskap, rena tokerier är del av dess DNA.

Dante gillar att göra skada, så också i det här spelet.

Och aldrig blir det så uppenbart som i striderna. Himlen faller ner över våra huvuden, Armageddon släpps lös, en virvelvind av pastellfärger och slängkappor tar vid som ingen sett maken till. Epilepsiframkallande specialattacker avlöser varandra, det är bombmattor, wrestlinggrepp, spindelnät, kulspruteeld, gigantiska legogubbar med hammare, hadokens, lasersvärd, elchocker – samtidigt. Det är oerhört underhållande bara att se på.

Den estetiska stilen gör mycket för spelet. Färgerna är djupare, skuggorna mer framträdande än i tvåan. De nya 3D-modellerna skänker än mer tyngd åt karaktärerna, grafikerna har dessutom pillat rejält med små detaljer som fartstreck och blänk i rustningar; saker som det är omöjligt att hinna tänka på i strid, men som bara genom att finnas där ger en makalös helhetsbild.

Föregående Nästa
Seriöst. Ger ni minus för singleplayer? Det är som att ge minus för singleplayer till WoW :) 15/02 Haha, sicken grej. Då kanske det t.o.m är något man kan sysselsätta förfest-vännerna med. 14/02 Just ja! Glömde det. Simple gör så att man kan spamma specialare bara genom att trycka på en knapp, typ. Lite som Smash Bros, fast, tja, ännu enklare. 14/02 Är det bara jag eller näms inte "simple" (http://www.gametrailers.com/video/nycc-10-marvel-vs/706060) alls i recensionen? Det borde tilltala nybörjare som vill ha en suck mot de redan insatta. 14/02 Ser helt fantastiskt roligt ut. Blir nog till att skaffa. Brukar vara segt i soffan dock. De flesta är ju handikappade efter ha spelat random-fighters som Tekken-serien och inte lika insatta hur riktiga fighting-spel fungerar. 14/02 Läst en del om den här serien men aldrig riktigt blivit intresserad av den förrän jag började kolla in MvC3 och nu senast kollade in Gamespots tävling anordnad av Capcom. Verkar bli hur kul som helst, ska helt klart testa det här spelet. 14/02 Du har inte ens spelat spelet så du vet inte om det blir bra / dåligt. Långt ifrån alla har en "egen version" hadouken så vars du får det ifrån har jag inte heller någon aning om. 14/02 Tekken 2,3,Tag och 5, Soul Calibur 2,3, Mortal Kombat 2 och Street Fighter 2. http://www.youtube.com/watch?v=b-VMvbKVYYs Där finns ett tydligt exempel på vad jag menar. Det tydligaste är såklart Dante vid 0:47 och Deadpool vid 1:57, men det sker genom... 14/02 Captain America throws his mighty shield! 14/02 Tja, vi kan ju alltid hoppas på att de dyker upp vid senare tillfälle, Jill Valentine och Shuma Gorath är ju redan på väg. 14/02
Skicka en rättelse