Thor är tillbaka, nu med ännu större hammare, men utan sin hornbeklädda hjälm. Den hade han behövt efter vår recension.

Thor? Är inte det den där hornbeprydda muskelkillen som var populär i serier från 80-talet? Jo, det är det givetvis, och i och med att någon har gått och gjort en film om honom (eller rättare sagt en uppjazzad, politiskt korrekt version av honom) så måste det givetvis göras ett spel om samma sak. Och utvecklarna har gått ut med att de minsann fått den kreativa friheten att strunta i filmen och låta Thor (eller Tor?) färdas genom världar och miljöer som de hittat på helt själva. Det låter väldigt lovande och episkt. Med det i åtanke satte jag mig ner för att spela lite #Thor: God of Thunder en stund.

Vår hjälte har såklart klassiska julskinkearmar

Det hela börjar – givetvis – i Midgård. Som numera ser ut som någon slags futuristisk storstad som har väldigt lite med den nordiska mytologin att göra, men det är ju inte spelets fel. Bara dess utvecklare. Isjättarna anfaller och Thor måste blåsa i hornet för att varna innevånarna. Men först ska han givetvis gå igenom en upplärningssekvens medan han kämpar sig igenom den belägrade staden. Du lär dig att vifta med hammaren för att skydda dig, sätta ihop kombinationsattacker med hammare, kast, blixtkrafter och annat, samt att använda omotiverade runstenar som ger dig hälsa och Oden-kraft (till dina superkrafter). Givetvis kan du även uppgradera din Thor i olika riktningar genom att köpa till nya krafter och combos. Tyvärr sker detta i en meny som är den sämsta jag sett på flera år, men går gör det.

Den som gapar efter mycket mister ofta ett intelligent uttryck

Det blir sedan ett väldigt simpelt fightingspel där du sätter ihop kombinationer för att bygga upp din energi och så småningom kan släppa loss Thors krafter för att förgöra alla dina fiender. Allt som ser kul eller imponerande ut händer i mellansekvenser, och själva striderna urartar snabbt till ett själlöst knapptryckande på måfå. Spelet påminner lite om en tillplattad variant av det betydligt mer inspirerade #Bayonetta. Skillnaden är att här är Thor en trist, endimensionell fåne som bräker fram stockdumma repliker i mellansekvenserna och kastar sin hammare med samma grace som en 102-åring med brutet bäcken.

Sten, sax, PÅÅÅÅÅÅÅÅÅSE!

Både animationer och grafik känns som om de borde skickas åter till 80-talet där de hör hemma, och bara för att gnida salt i såren är spelmekaniken så slapp och otillfredsställande att man bara vill gå och göra något annat, vad som helst utom att spela Thor, efter ungefär fem minuter. Det här är oinspirerat filmlicensskräp, utpressat för att tjäna några dollar extra på filmen. Låt dem inte komma undan med det, skit i Thor: God of Thunder.

Ah ... du tänker så. Det är iaf ett serietidningslicensspel om inte annat. :) Riddick är iaf ett filmlicensspel! 06/05 Såg den på 3d bio här om dagen, den var sådär. Välgjorda effekter och påkostad budget men inte så bra, lite långdragen kändes den. 2 av 5 stjärnor från mig :) Vänta tills den kommer på blue-ray och kolla på den hemma istället. 02/05 Jag är inte särskilt förvånad, men lite förundrad över att folk faktiskt slösar tid på att utveckla sådan här skit. Jag menar, det är ju som om en restaurang skulle prångla ut köttbitar som de visste innehöll salmonella och var vidbrända. Var är yrkesst... 02/05 Ett filmspel som suger..varför blir man inte förvånad? 01/05 Du kan spara en slant på achievement-plockande spel via kongregate.com. ;) Till den stora frågan, spelet kändes lite som förväntat kasst. Men hur är filmen? Någon som sett den? 01/05 Köper all slags spel, även sånt här, man är ju inte kräsen, och så brukar det ju vara hyfsat enkla achivments i såna här spel. :P 01/05 skulle nog Spela det för att höra hans otroligt manliga röst ;) 01/05 Varken Batman Arkham Asylum eller den kommande uppföljaren är några filmlicens-spel... 30/04 så jäkla sant. jag har börjat titta på utvecklingstiden väldigt noga efter dragon age 2 fiaskot. 2 år höll de på med spelet o det blev ett mediokert spel. osv... edit: utvecklingtid o kvalite går hand i hand... 30/04 Hoppas starkt på 3DS- samt DS-versionen av detta spel som trots allt utvecklas av inga mindre än WayForward Technologies! \o/ Ser ut att kunna bli ett riktigt bra beat 'em up. 30/04
Skicka en rättelse