Fördelen med indiespel är att man kan göra i stort sett vad som helst. Jag menar, titta på #Minecraft, ett spel där du hackar sönder kuben för att bygga saker av kuber – och det har sålt två miljoner ex! #Dead Meets Lead tar ett klassiskt koncept (hacka zombier), visar det ur ett klassiskt perspektiv (lite snett från ovan, fast i vackert renderad 3D-grafik ändå) och förlägger det hela någon gång på 1700-talet.

Spelmekaniken är enkel och funkar väl. Om du någonsin spelat #Diablo så vet du redan exakt hur det funkar: ASDF-tangenterna för att gå och musen för att sikta. Ett tryck på vänsterknappen använder det vapen du har i handen (du kan ha ett närstridsvapen och ett skjutvapen i taget och väljer vilka eller köper nya mellan uppdragen) och ett tryck på högerknappen aktiverar en specialattack som bedövar zombier i närheten eller skjuter explosiva kulor genom väggar.

Världskartan används för att välja uppdrag och köpa ny utrustning.

Det blir fort ganska frenetiskt, särskilt som zombierna i regel kommer i enorma horder. Har du tur hittar du lite ammunition till din hagelbössa och kan ta hand om några av dem på avstånd, men ofta handlar det om att backa, hålla reda på var man såg den där hälsoflaskan senast och hugga mot de zombier som kommer för nära. Det är rätt enkelt till en början men blir snabbt svårare, med tuffare zombier och större och större mängder av dem. Och även om det är rätt kul att hugga sig igenom högvis av odöda känner jag emellanåt att jag velat ha lite mer variation. Det blir helt enkelt en smula enformigt att klicka på vänsterknappen frenetiskt i tio minuter på varje bana.

Inget zombiespel är helt ketchupfritt – här flyter det röd vätska i floder.

När du inte dödar zombier håller du till på en världskarta som du kan scrolla omkring på som du vill. Här köper du nya vapen, låser upp uppdrag och håller reda på dina achievements. Du följer en story som berättas i textsnuttar inför varje uppdrag. Spelet håller också reda på hur det går för spelarna via en central server, så du måste logga in innan du börjar spela. Fördelen med det är dels att spelet är svårare att stjäla, dels att man kan se rolig statistik på hemsidan. I skrivande stund har det dödats totalt 42 088 411 zombier i spelet. Nej, vänta, 42 091 399!

Dead Meet Lead är en kul bagatell. Det är smått vackert i sin blodighet, och jag gillar att hacka och skjuta mig igenom de odöda legionerna. Lite mer variation hade inte skadat, men för en hundring är det svårt att klaga på sådana bagateller.