Duke Nukem Forever är tidernas mest försenade spel, det har varit i utveckling sedan förra årtusendet. Ändå känns det som ett hafsverk.

14 år efter att utvecklingen startade är nu #Duke Nukem Forever släppt. Läs den meningen igen, det är möjligt att innebörden inte riktigt sjunker in första gången. Det är släppt. Även om det vore tidernas bästa spel så kan en sådan oändligt lång väntan aldrig sluta i något annat än ett gigantiskt antiklimax, som bara skulle kunna toppats om stubinen till Big Bang hade gått av. Den upplevelsen ska jag nu sätta betyg på.

När jag tog mig an recension av Duke Nukem Forever, ett spel som är äldre än mitt dussinåriga förhållande, drabbades jag inte helt oväntat av en förlamande prestationsångest. Hur skulle jag kunna ge dig en saklig text som inte färgats av min egen nostalgi och förväntningar? Jag började analysera varför jag älskar #Duke Nukem 3D, spelet jag vid ett flertal tillfällen kallat tidernas bästa fps. Vad var det som fick mig att högljött försvara det mot alla #Quake-fanboys i skolmatsalen under högstadiet?

Det var inte, hör och häpna, det fåtalet lättklädda damerna och det grova språket som har fått så oförtjänt mycket fokus inför Forever. Eftersom jag knappt var byxmyndig, och garanterat okysst, när det släpptes 1996 borde det kanske ha varit så men när jag tittar tillbaka är det andra saker som tänder min nostalgi.

Brudar, bröst och bajs

Idag är nutida miljöer inget ovanligt i actionspel. Det är nästan så att jag börjar tröttna på dem, men då var det betydligt ovanligare. Vi var vana att slåss i medeltida borgar och monsterfyllda rymdstationer så att befinna sig på utanför en biograf och bekämpa monster som hoppade fram ur containrar var fräscht och spännande. Så obetydliga saker som att kunna släcka en lampa eller putta iväg en biljardboll tog nivån av interaktivitet till nya höjder. Fastän det inte bidrog till något gameplaymässigt sålde det in den verklighetsförankrade upplevelsen på ett övertygande sätt.

Gå in på egen risk

Därför har jag undrat varför brudar, bröst och bajs har fått en så stor plats när vi efter så lång tid ska få uppleva Duke Nukem Forever. Det var aldrig en särskild stor del i Duke Nukem 3D. Visst, hertigen förnedrade en boss genom att uträtta sina behov i hans sargade kropp, men det var aldrig flåsigt på det sätt vi ser idag. Bara en förstärkning av hans totala respektlöshet mot de hushöga monstren. Kärnan för mig var de ofta fantastiska miljöerna och action grundad i snitsiga vapen, såsom rörbomber och krympstrålar.

Föregående Nästa
Efter att ha spelat färdigt spelet för ett tag sedan och låtit det sjunka in en stund är det en solklar 4 av 5, det har sina brister och är lite tramsigt emellanåt, men det är kul att spela, roligare än dom flesta nya spel! Så det uppväger bristerna för... 24/06 Om bara FZ hade valt en person att recensera det här spelet efter för vad det faktiskt är så hade spelet fått bra mycket högre betyg. Duke Nukem har alltid handlat om brudar, "gubbsnusk" och allt sådant som är tabu i spelvärlden. Tycker det är pinsamt... 22/06 -Daterad grafik Opolerat gameplay Brudar, bröst och bajs Duke Nukem är ingeting utan brudar och bröst, sen när har brudar inte haft bröst? Sen visste nog alla att det skulle bli mediokert eftersom det tog för lång tid, sen att Gearbox var tvungen att... 19/06 Denne mannen håller jag med, lite lång video kanske, men förmodligen den bästa recensionen av DNF man kan hitta: http://www.youtube.com/watch?v=Th2z0xT-X5s Han spelar på alla format och tjänar pengar på att lägga upp filmerna på youtube förvisso, men... 18/06 Inte oväntat att det får lågt betyg för att det inte lever upp till förväntningarna. Så går det när man hype'ar något så mycket som med DNF. för övrigt har jag inte provat det ännu, men jag hoppas att det är bättre på PC då konsoler inte intresserar mig... 16/06 Jag loggade antagligen ett gäng hundra timmar i Duke 3D när det kom. Framförallt när det började dimpa ner en massa extrabanor från fansen som man kunde leka med. Efter Duke kom det ett gäng spel som stal rakt av från originalet, men det var aldrig någo... 16/06 Tack! Äntligen någon som fattat galoppen! Det här är typen av dagens spel och det hjälper inte att gnälla! 16/06 Tycker alla gnällspikar kan lägga ner nu! Om ni inte gillar spelet så låt det då vara! Jag gillar spelet och är faktiskt inte ensam! 16/06 Kört ca 10 timmar och måste säg att det är ett av de bättre fpsen på länge, grafikmässigt är det i underläge men annars så funkar det hur bra som helst! Inget Bioshock storymässigt men visst fan är det riktigt kul! Kanske har skrivit detta innan men fan... 15/06 Jojo. Jösses så mycket skit jag fick här när jag beskrev samma saker som Calle. Fast det gjorde jag för tre månader sedan. Skönt att Hertigens hjärt-lungmaskin äntligen har kopplats ur. Våra minnen från DN3D är det inget fel på och det ska det inte bli... 15/06
Skicka en rättelse