Destiny 2: Forsaken har varit ute i ett par veckor nu och en av de stora nyheterna är multiplayerläget Gambit. Det blandar strider mot datorstyrda fiender med fighter två lag emellan, samtidigt som båda försöker komma först till slutbossen.

Så funkar Gambit i Destiny 2: Forsaken

Inledningsvis slåss de två lagen på vardera arena där målet är att samla valutan motes genom att döda fiender. Det första laget som når 75 stycken triggar slutskedet där en utmanande boss ska förgöras. Men vägen dit är långtifrån spikrak. Om du håller på dina motes och slänger in många på en gång i banken skickar du extra tuffa fiender till det andra lagets arena - ju större insättning desto hårigare blir monstret.

Vid varje 25 motes ni sätter in får en i laget invadera det andra lagets område, buffad och extra farlig, och det fina i kråksången är att fiender tappar de motes de inte hunnit sätta in. Detta gör att man hela tiden måste väga risken med att hålla i sina stålar kontra belöningen att sätta in många på en gång.

Som ni förstår behöver vi, det vill säga Gustav, er för att lyckas vinna en match. Därför ber vi alla er som spelar Destiny 2: Forsaken på Playstation 4 att sluta upp ikväll, den 20 september, klockan 20:00 för ett par timmars härjande i Gambit. Anmäl er här i tråden så att inte Gustav behöver spela med randoms. Ni kan adda honom på PSN: mightyGurar

Under streamen kommer vi också tävla ut en riktigt snygg Cayde 6-staty, 25 cm hög och producerad i samarbete med Thinkgeek och Chronicle Collectibles. Värde 499 kr.