Call of Duty: Black Ops 4 har varit ute i ett par veckor nu och Gustav har djupdykt ned i spelets multiplayerläge. I videon ovan delar han med sig av sina bästa tips för lyckat lir när kulorna viner över ens huvud och man har taggtråd upp till öronsnibbarna. För den som förlorar sig själv i det fejknorrländska lugnet finns tipsen även sammanfattade i textform nedan.

Men det slutar inte där! Om ett par dagar kommer Gustav och hans vapendragare Calle att dela med sig av sina bästa tips i det splitternya Blackout-läget – tips som de inte alltid följer till punkt och pricka. Precis som med dåliga julklappar är det tanken som räknas, inte sant? Missa inte det!

Gurras bästa tips för Call of Duty: Black Ops 4 Multiplayer

1. Lär dig att välja vapen efter karta

Att lära sig kartorna är ett generellt tips för alla multiplayerspel, men i Black Ops 4 är det extra viktigt att lära sig vilka vapen som passar de olika kartorna. Hagelbrakare och snabba kulsprutepistoler trivs bäst i trånga utrymmen och inomhusmiljöer, medan tyngre gevär skiner på längre avstånd. Du kommer vara tvungen att spela alla kartor i spelet, så se till att ha ett bra svar oavsett slagfält.

2. Skapa klasser som passar din spelstil

Det kan kännas frestande att hoppa över till närmsta Youtubekanal eller tråd på Reddit för att ta reda på vilka vapen, tillsatser och föremål som är bäst, men då missar man det roligaste med klassystemet – att upptäcka själv. Lägg tid på att skapa klasser som passar din spelstil och välj utifrån dina egna preferenser.

Tycker du om att springa bakom fiendens linjer och skapa oreda? Välj Dead Silence som gör dig tyst och släng på en ljuddämpare på ditt vapen. Springer du runt i full galopp och hoppar från eldstrid till eldstrid? Då kan en kombination av Gung-Ho och Stim Shot vara något för dig. Testa dig fram och hitta dina favoriter!

3. Kom ihåg Operator Mods!

Många verkar ha missat att flera vapen i spelet har kraftfulla "Operator Mods" som låses upp på vapnets maxnivå. Dessa är i många fall extremt kraftfulla och förändrar spelstilen helt. En personlig favorit är Dragon's Breath-ammunitionen till hagelbrakar MOG 12, som tänder eld på fiender. Missa inte dessa!

4. Välj spelläge med omsorg

Spelar man som jag på egen hand kan det finnas en poäng med att undvika vissa spellägen där kommunikation och lagarbete belönas extra mycket. Control och Search and Destroy är två exempel på spellägen där grupper stortrivs och har ett övertag mot ensamrävarna. Håll utkik efter temporära spellistor som "Mercenary Capture Moshpit" och liknande, där grupper inte är tillåtna.

5. Håll dig i cirkeln, för bövelen!

Det eviga tipset – för att det är sant! Spelar du något annat än Team Deathmatch och Free For All kommer det gå betydligt bättre om du håller dig till cirklar, punkter och planterar bomber åt ditt lag. Var inte den bleka Rambo-kopian som springer runt och jagar skalper medan matchen rinner iväg. "Play for the objective", som det heter på engelska. Ditt lag kommer tacka dig, du kommer samla ihop fler poäng och världen kommer att bli en bättre plats.

Advertisement