En smidig och kompakt laptop på alla tänkbara sätt!

Inledning & presentation

Nu lanserats en vit version av MSI:s Creator-serie. MSI P65 Creator 8RF-453NE (White Limited Edition) är en väldig tunn, slimmad och snygg laptop. Datorn är väldigt stilren och den vita färgen är inte bara uppfriskande att se på utan även hjälpsam när det kommer till att se uttagen som befinner sig på sidorna. Datorn är dessutom utrustad med värmeledningsrör på både sidor och bakdel som hjälper datorns fläktar att hålla enheten kyld vid hög belastning. Den är designad för att vara effektiv hos de kreativa datoranvändarna, till exempel fotografer, grafiker och filmredigerare, som kanske ofta får ta sig till olika platser och måste fortsätta kunna skapa innehåll.

Första intryck

Datorn kommer i en snygg och skyddande vit låda av trä. Vid öppning av lådan ligger datorn bekvämt inpackad med tillbehör som broschyrer och laddare till datorn med en ganska bred adapter. Datorenheten är 17,9 mm tunn och har en otroligt låg vikt på 1,8 kg. Efter att ha startat datorn lägger man först märke till skärmen som är en 15,6 tum stor IPS på 144 Hz. Den lyfter fram färgerna och ger en vacker färgupplösning med sin true colorteknologi nära 100% sRGB. Från att ha suttit på min egen skrivardator den mesta tiden de senaste året märks en stor skillnad i skärmkvalité mellan datorenheterna.

Tangentbordet har smidiga knappar som känns bra att skriva på och har även lampor som lyser upp knapparna och gör det lätt att skriva i mörkare omgivning. Touchpaden är skön och smidig att använda och på den finns även en fingeravtryckscanner för enklare inloggning. USB-uttagen med den vita färgen gör det även lätt att snabbt koppla in en datormus utan en massa vändande på USB-sladden.

Föregående Nästa
@Lauchen: Ja på automatik så håller datorn sig under 80 grader på CPU och GPU. För vid en viss belastning så gör fläktarna allt de kan för att kyla ner enheten, på det sättet är datorn väldigt effektiv när det kommer till att arbeta ur varmluften. Det... 15/12 Intressant, låter ju klart bättre än 90 grader som CPUn på min dator var upp i :) 12/12 Helt sant, var också inne på det men löste det genom att koppla datorn till TVn och tänker även köpa en Switch. Kostnaden blir i princip densamma som en bärbar gaming dator, med nästan samma funktion. 11/12 @caene: Oj ingen aning, gjorde stresstesterna mest för att se hur värmen hanterades i datorn med tanke på storleken. Synd att jag inte sparade bilder på resultaten med CPU:n. Vart mest ett impulsivt test som jag fick för mig att göra efter att recension... 11/12 @Zimpan: Gissar att den gick till base clock? Är nyfiken på hur CPUn skulle hantera Small FFTs i Prime95. 11/12 Bra att ha en bärbar om man inte har en fast plats i huset man kan spela vid heller. Lätt att flytta på och ta med dig runtom där man bor. 11/12 @Lauchen: Kylningen var fin fin med denna. Gjorde några utav de mest krävande stresstester med cooler boost aktiverad för att se vilken temperatur enheten kom upp i vid högsta belastning. GPU:n och CPU:n låg på ca 52-48 celsius när den arbetade som mest... 11/12 Bärbara gaming datorer kostar ju tyvärr en del, svårt att motivera om man inte reser mycket. Hade en riktigt schysst bärbar från Gigabyte på 1,8 kg tyvärr var kyllösning lite sisådär. Svårt att maxa dator utan att smälta den. 11/12 Datorn är säkert nice och paketeringen var ju fin. Tills laptopen öppnade sig och visade upp 1997. Kräktes lite i munnen tror jag. 11/12 Verkar finnas 3 modeller av dessa. En med 1050-ti kostar 16k En med 1060-ti kostar 20k https://www.inet.se/produkt/1963081/msi-p65-creator-8rd-i7-16gb-256gb-pcie-ssd-gtx-1050ti Intressant att det är nästan 10k som skiljer sig för att gå upp till 1070-ti... 06/12
Skicka en rättelse