Den deadriska prinsen av kunskap Hermaeus Mora har huvudrollen i den nya storylinen Shadow Over Morrowind. Nu hotas prinsens mest välskyddade hemligheter av okända krafter och verkligheten själv är i fara. Med andra ord väntar storslagna äventyr i The Elder Scrolls Online.

Först ut är DLC-paketet Scribes of Fate, som inleder berättelsen med två nya fyrspelars PvE-dungeons. Vad som upptäckts här kommer att få konsekvenser för hela Tamriel och varje dungeon innehåller sina egna uppdrag, överraskningar och skatter.

Lanseringen äger rum den 13 mars till PC/Mac och den 28 mars till Xbox/Playstation.

Nytt kapitel och spelarklass

Äventyret fortsätter med kapitlet Necrom, som levererar 30 timmar innehåll och två nya unika zoner. I det ingår även en ny 12-spelars trial vid namn Sanity's Edge samt två nya companions. I Necrom blir du Hermaeus Moras agent och får uppgiften att undersöka ett mystiskt hot samt att avslöja en enorm konspiration, som riskerar att försätta både Nirn och Oblivion i fara.

Samtidigt tillkommer den sjunde och senaste klassen Arcanist, med krafter och förmågor från Hermaeus Moras värld. Arcanist-klassen kan använda kraftfulla runor och introducerar även ny spelmekanik: Crux. Ju mer Crux som genereras desto mer förstärks krafterna när detta används, vilket öppnar upp för nya strategier.

Djupare in i gåtorna anländer såväl nya som återkommande karaktärer, inklusive en kraftfull Dark Elf-magiker vid namn Leramil the Wise som för närvarande samarbetar med Hermaeus Mora. Därutöver blir det ett kärt återseende med fan-favoriten och tillika Morag Tong-lönnmördaren Naryu och många fler.

Två unika världar med spännande karaktärer, utmaningar och berättelser väntar Tamriels äventyrare i Necrom, som släpps den 5 juni till PC/Mac och den 20 juni till Xbox/Playstation.

Läs mer om nyheterna på The Elder Scrolls Online