Sponsras av WD_BLACK

Denna artikel produceras i samarbete med WD_BLACK. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan FZ fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.

Lagring är en viktig del av spelupplevelsen, som kanske får mest uppmärksamhet när laddningstiderna blir smärtsamt långa eller utrymmet tryter. Problemen kan däremot etsa sig fast i minnet och nu ger det utdelning. I slutet av januari startade WD_BLACK en tävling på temat spel- och lagringskopplade anekdoter. Nu är det dags för tre vinnare att belönas med stabila och Call of Duty-pyntade lagringsenheter.

Vinster*

WD_BLACK P50 Game Drive Call of Duty Special Edition

WD_BLACK SN850 Call of Duty Special Edition

WD_BLACK P10 Game Drive Call of Duty Special Edition

#

Vinst

Beskrivning

1

WD_BLACK P50 Game Drive Call of Duty Special Edition*

1 TB extern NVME SSD
USB 3.2 Gen 2×2 Type-C
Upp till 2 000 MB/s

2

WD_BLACK SN850 Call of Duty Special Edition*

1 TB
NVME PCI Express 4.0
7 000/5 300 MB/s läs/skriv

3

WD_BLACK P10 Game Drive Call of Duty Special Edition*

2 TB extern hårddisk
USB 3.0 Type-A
Upp till 140 MB/s

* Till följd av den rådande situationen i världen med osäkra leveranstider och brist på komponenter kan leveranserna av tävlingsvinsterna komma att dröja. Vid längre förseningar ersätts tävlingsvinsten med en likvärdig eller bättre produkt.

En bekant hade för länge sedan en mekanisk hårddisk som strulade hela tiden med krascher och korrupta filer som resultat. Både spelfiler och arbetsrelaterat material försvann titt som tätt. Jag brukar hjälpa honom med datorrelaterade problem ibland och frågade en dag hur det gick med hårddisken. "Jo då, det går bra, igår dog den spett-döden!" sa han nöjt. Jag hade inte hört talas om spett-döden och frågade vad det innebar. Han hade alltså plockat ut hårddisken, tagit ut den i trädgården och i vredesmod kört ett spett igenom den samtidigt som han vrålade "där fick du!" – mgrufman

Den USB-anslutna NVME-enheten WD_BLACK P50 Game Drive Call of Duty Edition går till @mgrufman som minns tillbaka på hur en bekant lät frustrationen kring försvinnande filer gå ut över en stackars hårddisk. Med den blixtsnabba vinsten kan vinnaren smidigt förvara spel- och arbetsfiler på ett säkert ställe, långt från järnspett och hårdhänta bekanta.

När jag var ung, närmare 12 år och året var det fantastiska spelåret 1998 hade vi en P2 233MMX, 64mb ram, och ett 3dfx voodoo 2 + 1gb+2.3gb disk. 1gb var för Windows 98 och 2.3gb som pappa partitionerade upp mellan 4 personer. Jag hade alltså hela 700mb att röra mig med.

Problemet med året 1998 och dåligt med utrymme på hårddisken är att jag redan hade Half life och Commandos: Behind enemy lines installerat när jag fick hem Fallout 2 (mitt absoluta favoritspel). Eftersom jag spelade båda spelen jag hade installerade och inte ville avinstallera de blev jag superlycklig av att jag kunde välja mellan 25mb upp till humongous på 600mb. PERFEKT! Jag får plats med hela Fallout 2 tänkte jag.

Innan jag något år senare fick en större disk av min farmor i julklapp trodde jag att gameplayet i fallout bestod av 2/3 laddningstid, men när jag av bara farten råkade klicka i Humongous vid nästa installation på den nya snabbare och större disken blev Fallout ett helt nytt spel. 25mb och läsning av allt data direkt från skivan var 1998 för mig. Långsamt och fantastisk samtidigt. – Rockefellerz

Vinnaren @Rockefellerz berättar nostalgiskt om hur spelinstallationer på minimalt utrymme fungerade år 1998, och om den världsomvälvande upplevelsen när spelfilerna flyttades från skiva till disk. Detta belönas med WD_BLACK SN850 Call of Duty Special Edition. Vem vet, kanske finns det fler spel som blir som nya när laddningstiderna elimineras medelst läshastighet om 7 000 MB/s?

Första gången jag laddade ned World of Warcraft, vilket jag gjorde via vår trådlösa 100kbit/s anslutning, så var jag överlycklig över att efter några veckor ha fått alla filer. Strax därefter så köpte jag min första dator för mina egna pengar, och var givetvis tvungen att lista ut bästa sätt att föra över spelet. Eftersom att det enda alternativ jag kunde komma på var att använda mitt USB-minne på 256 MEGABYTE, så fick WinRAR glatt hjälpa mig att packa ner spelet till några dussin separata filer som fick flyttas över del för del. För att till slut visa sig att det ändå inte ville funka – Hoggel

Sist men inte minst plockar @Hoggel hem den rymliga 2 TB-hårddisken WD_BLACK P10 Game Drive Call of Duty Special Edition, en enhet som kan förhindra att historien upprepar sig. Vid nästa flytt till en ny dator behövs inga uppstyckade filer eller skytteltrafik med USB-minne – perfekt!

Stort grattis till vinnarna, önskar FZ och WD_BLACK.