Nya spelkonsoler och färska datorkomponenter tar regelbundet spelprestandan till nya nivåer, men i telefonsvängen sker en ännu snabbare utveckling. Nya systemkretsar introducerar vassare grafik- och processordelar, bättre energieffektivitet, snabbare skärmar och kvicka trådlösa anslutningar – perfekt för att driva spel på språng eller från sofflocket.

Asus satsar extra på just spel med den påkostade telefonserien ROG Phone och nu lanseras ROG Phone 5, något tillverkaren firar med tävling för FZ:s medlemmar. I potten väntar ett exemplar av telefonen med 16 GB primärminne och 256 GB lagring till ett värde av 10 499 kronor. Allt som krävs för en chans att vinna är en klockren formulering om hur telefonen skulle förbättra ditt liv som spelfantast.

Var med och tävla!

 1. Hoppa in i den tillhörande forumtråden

 2. Förklara hur ROG Phone 5 skulle förbättra ditt liv som spelfantast. I vilka situationer skulle telefonen passa för dig? Humor och målande beskrivningar premieras!

 3. Hämta gärna inspiration till din träffsäkra formulering från texten om telefonen nedan, eller från den från den officiella produktsidan. Lycka till!

Under huven på ROG Phone 5

 • Snapdragon 888 5G och (upp till 18) GB LPDDR5-RAM

 • Upp till 512 GB UFS 3.1 lagring

 • 6000 mAh batteri med 65 W HyperCharge som kan hålla telefonen levande i upp till tre dagar

 • 144 Hz, 1 ms, AMOLED HDR display

 • AirTriggers 5 Control System

 • GameFX Audio System men också ett hörlursjack(!)

 • Trippelkamera med 64 MP, vidvinkel, makro – och en 24 MP selfiekamera för videosamtal

De virtuella spelknapparna AirTriggers återvänder från föregående modeller och kan nu styra fler saker och du får även fysiska knappar om du kopplar på fläkttillbehöret AreoActive Cooler. Det massiva batteriet kan laddas ännu snabbare, med upp till 60 % på 18 minuter med den medföljande laddaren på 65W. Den raska Amoled-skärmen på 144 Hz kombineras med ännu snabbare touchavläsning på 300 Hz.

Asus nysläpp utrustas därtill med tre kameror - vidvinkel på 64 megapixlar och en makrokamera baktill, samt 24 megapixlar för videosamtal på framsidan. Avslutningsvis är ljud en annan del i fokus hos ROG Phone 5, där det tydligaste inslaget är att den utrotningshotade hörlursanslutningen finns kvar. För den som hellre spelar eller kikar på video med högtalare, har telefonen ett ljudsystem kallat GameFX.

Tävlingen pågår till och med den 24 mars. Vinnaren utses av en jury och kontaktas via forumets system för meddelanden (PM). Stort lycka till!

Visa tävlingsvillkor

FZ:s tävlingar arrangeras för medlemmarna i samarbete med en eller flera medarrangörer och sponsorer. Att delta i tävlingen är kostnadsfritt och det enda som behövs för att vara med är ett gratis medlemskap.

Generella villkor

 • Specifika tävlingsregler framgår i artikeln. Vid frågor eller andra synpunkter om tävlingens utformning, tveka inte att kontakta oss!

 • Skulle någonting oförutsett inträffa har FZ rätt att avbryta eller förändra tävlingen och dess utformning. Om så sker kan även bidrag och tävlingsvinster ogiltigförklaras.

 • Om ingenting annat anges i tävlingsreglerna ska alla bidrag lämnas in på svenska.

 • FZ:s medarbetare och medarrangörer får inte delta i tävlingar.

Tävlingvinster

 • Vinnare presenteras i en nyhetsartikel på FZ , som publiceras inom cirka två veckor efter tävlingens avslut. Resultaten återfinns även i artikelarkivet. Förseningar kan förekomma.

 • Vinnare kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och behöver svara inom 14 dagar. Om vinnaren inte svarar inom denna period förfaller tävlingsvinsten och ingen ersättning utgår.

 • Om vinnare utses av en jury består denna av representanter från arrangörerna. Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

Missbruk och diskvalificering

FZ förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara olämpliga. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan leda till avstängning från FZ:s tjänster. Bedrägeriförsök polisanmäls.

Upphovsrätt

Genom att delta i tävlingen ger du FZ och dess samarbetspartner obegränsat tillstånd att globalt och royaltyfritt reproducera, anpassa och offentliggöra bidraget.

Personuppgifter

För att administrera tävlingen och distribuera tävlingsvinster behöver FZ och dess samarbetspartner behandla personuppgifter, såsom namn, adress, e-post och telefonnummer. Uppgifterna används enbart i detta syfte och lagras i högst 12 månader.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Kontakta Skatteverket för information om gällande lagar och regler. FZ har inte möjlighet att svara på skattefrågor.