Med telefonserien ROG Phone storsatsar Asus på att baka in kompetent hårdvara och funktioner för spelande på språng, där färska ROG Phone 5 tar samtliga aspekter till nya nivåer. Telefonen utmärker sig exempelvis genom en estetik i spelandets tecken som paras med en AMOLED-skärm i 144 Hz och Qualcomms vassaste systemkrets Snapdragon 888, medan aktiv kylning, air trigger-knappar och hörlursuttag är andra spelorienterade särdrag.

Vinnaren får en telefonuppgradering till ett värde av 10 499 kronor.

Det 6 000 milliamperetimmar stora batteriet öppnar för många timmar av underhållning och i samband med lanseringen startade Asus en tävling för FZ:s medlemmar. I potten ligger ett exemplar av telefonen med 16 GB primärminne och 256 GB lagring som nu tillfaller tävlingens vinnare: @Nuckan. Genom att nyttja lurens imponerande specifikationer ämnar vinnaren skaffa nya vänner på närmaste buss – ett perfekt sätt att förbättra livet som spelfantast.

Eftersom jag saknar någon form av socialt nätverk så skall en ROG Phone 5 övergöda mig med ytliga bekantskaper och göra mig till en stjärna.

Planen är att sätta sig på en knökfull buss, smacka upp min nya Asus ROG Phone 5 för att sedan högröstat och med fullkomlig inlevelse häva ur mig one-liners som "Wohooo, Insta laddas typ på 2 millisec. Allt tack vare Qualcomm Snapdragon 888 processorn!", "Minecraft - Pocket edition flyter som smält smööör på ROG Phone 5:s 144 Hz, 1 ms, AMOLED HDR skärm." och "Fatta, jag kan lagra kanske 500 000, 64MP, vidvinkel selfies på hela 512GB lagringsutrymme! *putar med läpparna*".

Män kommer att vilja vara mig, kvinnor kommer att vilja vara med mig.

Grattis till vinsten önskar Asus och FZ, och stort tack för alla kreativa bidrag publicerade i tävlingens forumtråd!