Träsmak, gamnacke och ryggskott är alla åkommor som kan uppstå under långa spelsessioner om sittmöbeln inte är bekväm. MSI är kanske mest kända för bärbara datorer, komponenter och skärmar, men i just kategorin sittmöbler har företaget också ett antal alternativ. I mitten av juli debuterade den stiligt svarta stolen MAG CH130 X, och fick sällskap av en tävling som är avgjord.

Jag finner inte det möjligt att nämna enbart en egenskap som är ett måste för mig; Höj- och sänkbar sits samt armstöd, kudde för nacken, kudde för ryggen, justerbart ryggstöd, smidigt flyt på hjulen - det blir allt viktigare med åldern...

Tiderna som ung mansvalp när man kunde komma undan med vad som helst som sits; om det så vore en uppgrävd stubbe eller om man blev fasttejpad med eltejp i taket för att klicka på huvuden i Counter-Strike är i det förflutna.

Nu börjar kroppen låta (och se ut?) som ett knäckebröd och vi som trogna gamers vet att med åldern blir vi egentligen inte sämre - det är stolens fel! En gamer-stol är den avgörande faktorn mellan vinst och förlust när man står öga mot öga mot en tonåring som troligtvis nu är fasttejpad i taket på ett LAN party med polarna men som har åldern på sin sida.

Jag är inte redo att kasta in handduken än. Jag vill vinna. Jag SKA vinna! Jag behöver en pansarvagn i form av en rejäl gamer-stol anpassat för ett vuxo!

Bring it on, zoomers! – @Luciphear

Med uppdraget att beskriva vilken egenskap som är den viktigaste hos en sittmöbel, gnuggade många FZ-medlemmar geniknölarna med en kaskad av hyllningar till befintliga funktioner och önskemål inför framtidens stolar. Segrande ur tävlingen går @Luciphear, som konstaterar att det inte går att lyfta en specifik egenskap som den viktigaste, i takt med att åren går.

Vinnaren kryddar med nostalgiska referenser till odödliga LAN-bilder och en mycket trovärdig förklaring på varför det är svårare att hålla jämna steg med yngre motspelare: allt sitter i stolen. Med en MAG CH130 X-stol inkasserad (värde 3 795 kronor) kommer @Luciphear garanterat sopa mattan i samtliga titlar, samtidigt som knäckebröd möjligtvis kan mjukas upp till formfranska.

MSI och FZ gratulerar vinnaren och tackar för alla fyndiga, kreativa och roliga bidrag!