Datorspelande kräver sitt tangentbord för den optimala kontrollen, där mekaniska brytare och RGB-belysning har stått på menyn i flera år. Nyligen lyfte Razer på locket till kompakta Huntsman V2 Tenkeyless, som utvecklar det hela med en uppdateringsfrekvensen uppskruvad från standardnivån 1 000 Hz till 8 000 Hz. Tre sådana tangentbord, värda omkring 1 700 kronor styck, tillfaller nu den kreativ trio som vinner Razers tävling.

Tävlingsmomentet var enkelt och med breda ramar: Hitta på en tangent och funktion som du skulle vilja se på alla tangentbord. FZ:s medlemmar levererade i vanlig ordning en uppsjö av kvalitativa uppdrag, där @Sid 6.7 drar ett av de tre längre stråna. Med förslaget på en kombinationsknapp som räddar användare från korrupta data och som därtill flörtar med retrofantasterna, är ett Huntsman V2 Tenkeyless välförtjänt.

Jag vill ha en tangent som fysiskt matar ut anslutna usb-enheter och en som byter sida på 5,25 disketter så man slipper mata ut dom och vända på dom själv. – Sid 6.7

På prispallen ställer sig även @Snake Plissken som vill underlätta för alla som utan framgång nagelfar tangentbordet efter "Any Key", när datorn ger en kryptisk uppmaning att trycka på valfri knapp. En alternativ lösning är ett litet parlör-lexikon, men en dedikerad knapp är mycket roligare.

En Anykey tangent, bara för att folk ska trycka på den när det står press any key – Snake Plissken

Avslutningsvis rustar @BlueTeam inför vinterns långa speldagar med idé om en stekhet funktion – inbyggda värmeslingor i tangentbordet, som aktiveras med tangentkombinationen Ctrl + Alt + H. Av kommentarstråden att döma är en sådan funktion något som flera FZ-medlemmar skulle motta med varm hand, i dubbel bemärkelse.

Jag önskar att det fanns en knapp som slog på värmen i tangenterna (inbyggda värmeslingor) för att undvika stelhet i fingrar och samtidigt förebygga trötthet genom dess stimulerande impulser. Att vara snabb på fingrarna kan vara avgörande i en PvP-match mellan liv och död, eller också användbart vid kontorsarbete under långa arbetssessioner. En lämplig knapp för detta skulle Ctrl + Alt + H. – BlueTeam

Stort grattis till vinnarna, önskar Razer och FZ!

Sponsras av Razer

Denna quiz produceras i samarbete med Razer som betalar för publiceringen. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan FZ fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan extra kostnad för dig som läsare.