Corepad kommer i en enkel pappkartong som förutom mattan även innehåller en kort instruktion, en snutt teflontejp (vilken benämns Corepad Mouse Skatez i instruktionen) och ett svart gummiunderlägg i mattans storlek. Själva mattan är gjord i s k säkerhetsglas och belagd med ett finmaskigt nät, vilket är fastetsat i ytan. Kvalitetskänslan är hög, risken för att nätet skulle lossna eller allvarligt förslitas någon gång inom den närmsta framtiden bedömer jag som närapå obefintlig. Musmattans övre kant är försedd med en dekorativ orange bård och nedre vänstra hörnet pryds av en enkel Corepad-logotyp, också den orange. Även om mörkgrått och orange inte är min favoritfärgkombination måste jag medge att den ger ett professionellt intryck.

Det finmaskiga rutnätet som belägger mattans ovansida är vad som ger optiska möss möjlighet att uppfatta musens rörelser (vilket inte skulle vara möjligt med en helt blank yta) och ger dessutom mer friktion vilket underlättar för gamla kulmöss. Det är dock inte enbart positivt eftersom det samtidigt innebär att det blir tyngre att dra musen, något som den inkluderade teflontejpen inte rådde någon vidare bot på - jag fick endast marginellt lättad friktion jämfört med originalfötterna på min mus. Värst av allt är att rutmönstret ger upphov till ett "ritsch-ratsch"-ljud som hörs ganska tydligt, trots fläktbruset från min dator, och som jag uppfattar som ganska störande, till skillnad från det mer subtila "svisch"-ljudet som man får på mjukare mattor. Gissningsvis vänjer man sig vid ljudet efter en tids användning.

Corepad mäter 28x22 cm vilket är något större än "standardmattan" men mindre än många andra mattor jag provat. En större version kallad "Meltdown" är på gång, men storleken bör vara nog för de flesta; jag själv fann den mer än tillräcklig. Mattan har den vanliga, "ergonomiska" formen med rundade hörn och en insvängning fram, där man kan lägga ett handledsstöd. Det behövs, för trots rundade kanter känner man av glaskanten mot handen, och kanten är ganska hög; 5-6 mm med det medföljande svarta gummiunderlägget (som är nödvändigt för att mattan inte skall glida runt på bordet). Underlägget gör sitt jobb men kommer lätt utanför musmattans kanter, jag frågar mig om inte ett par fastlimmade gummitassar på själva glasskivan skulle skött uppgiften bättre. Detta är dock endast ett problem när man lägger mattan på plats, jag upplevde aldrig att mattan försköts gentemot underlaget under användning.

Jag testade Corepad med två olika möss, dels en lite äldre Microsoft Wireless Intellimouse Explorer for Bluetooth, dels en nästan ny Wireless Intellimouse Explorer 2.0. Bägge är listade som "testade och kompatibla" med Corepad enligt företagets hemsida i skrivande stund. Med den förstnämnda musen fungerade dock inte Corepad alls, det var tydligt att sensorn inte fick någon bra avläsning av underlaget och det gick över huvud taget inte att använda musen normalt med Corepad. Väl tillbaka till min vanliga Q-Pad fungerade allt normalt igen. Med Explorer 2.0-musen uppstod inte problemet och jag upplevde bra och följsamma rörelser med god precision, i såväl snabba som långsamma rörelser. Klart godkänt, dock inte markant mycket bättre än mot bordsskivan (vitmålat trä) och skillnaden är definitivt inte värd de nästan 300 kronor (plus frakt!) som Corepad kostar. Frågan är om moderna optiska möss med högupplösande sensorer verkligen behöver speciella underlag för att prestera bra?

Sammanfattningsvis: Mycket krut har uppenbarligen lagts på hållbara och högkvalitativa material och tillverkningsmetoder i framställningen av Corepad. Något måste dock ha gått riktigt fel i utvecklingsarbetet eftersom mattan inte fungerar med vad som ändå är en mindre än ett år gammal mus, trots att denna finns listad på hemsidan som kompatibel, och att förpackningens baksida lovar kompabilitet med "de flesta moderna möss, även optiska". Jag skulle inte rekommendera någon att köpa den här musmattan utan att först kontrollera om musen man vill använda fungerar med den. Jag tycker heller inte att Corepad står sig särskilt bra i konkurrensen, den hårda, ojämna ytan är inte lika skön att använda som den mjuka ytan på t ex Q-Pad, och flera små detaljer som t ex mellanlägget kunde gjorts bättre. Lägger man flera hundra kronor på en musmatta ska man kunna vänta sig bättre än så här.