Nu för tiden så gillar jag att plocka ihop komponenterna själv till min dator. Det låter mig uppgradera valda delar när det behövs och gör att den alltid är "upp to date"...eller ja, iallafall tillräckligt bra för att tillgodose mitt spelande. Även ifall PC-byggande är mycket enklare idag, med det enorma kunskapsutbudet som finns att tillgå på nätet med guider och forum så förstår jag att det inte är för alla. Det finns finns såklart en en lockelse med att hosta upp några tusenlappar extra för att låta någon annan göra jobbet då det ofta innebär en hel del pillande med goda möjligheter till extra strul. Tyvärr kan även det senare alternativet resultera i en del tråkigheter och problem.

Att jag ogillar "egen" programvara är inget som jag enbart klandrar HP för, det gäller såklart alla tillverkare som pumpar dina produkter fulla med oönskat elände istället för att låta användaren välja vad hen vill ha vid installationen.

Tyvärr stannar det inte där; jag fick tillbringa väldigt mycket tid, som kunde gått till positivare upplevelser, åt att hitta lösningar på uppstartsproblemen som visade sig ligga i Windows "AppReadiness". Än värre så stöter jag på blåa tråkiga skärmar under min sista helg med datorn. Först tokar den ur helt, just efter jag stängt ner WoW och beter sig som att 11 knappar trycks ner samtidigt på tangentbordet, vilket jag därför byter ut. Efter att jag kopplat in ett nytt så fungerar den biten normalt, men datorn startar om sig stup i ett, gärna när jag är inne i vilket spel som helst.

Den enda glädjen den här bilden ger är vetskapen om att jag inte har betalat för datorn.

En omstart vill kasta runt ikonerna på skrivbordet, en annan gör om samma sak igen.

Jag gillar inte lösningarna som Microsoft presenterar på problemet.

Även andra har haft problem med "stopcode"...jag strök under en intressant mening.

Det tar mig säkert ett par timmars strul med frusna nedladdningar och stillastående installationer, men till slut lyckas jag uppdatera Windows. Hoppet är ju det sista som dör sägs det, vilket det faktiskt gör när den fortsätter starta om sporadiskt även efter uppdatering. Oavsett vart man borde rikta ett anklagande finger så är saker som det här det sista man vill påträffa när man köpt en färdigbyggd dator. Då förväntar iallafall jag mig att allting ska gå som på oljad räls, annars vet jag inte vad meningen är med att lägga så mycket pengar på en "märkesdator".

Jag har dessutom märkt att Omen blir väldigt varm där den ändå står rätt fritt under bordet. Insidan är inledningsvis under acceptabla nivåer, vilket borde tyda på att kylningen gör som den ska genom att flytta all varm luft ut ur chassit, för på utsidan så börjar jag fundera på kortbyxor. Uppskattat i en sval lägenhet under vintern, men jag bävar för hur det blir under sommarmånaderna. Just nu under allt strul så lägger jag också märke till att det ena grafikkortet nästan är dubbelt så varmt som det andra och undrar ifall det varit så tidigare eller om det kanske hänger ihop med problemen som dykt upp.

Svettigt både här och där, men är det normalt?

Det är sådant här elände som får mig att vilja ha en helt ren installation av Windows, utan massa program jag knappt vet vad dem är eller vad dem gör. Det gör det lättare vid eventuell felsökning men är tyvärr sällan något man får vid köp av en färdig dator. Å andra sidan så har jag ju inte kontaktat HP angående problemen heller, vilket kanske hade löst både det ena och det andra. Det är ju trots allt en annan stor fördel med att köpa en färdig produkt; någon annan får fixa allt strul... så länge garantin/försäkringen gäller.