Jag är själv en enormt långsam kaffedrickare, så pass långsam att jag i princip vant mig vid smaken av det ljumna giftet, så det var med stora förhoppningar jag slet upp paketet och pluggade i kontakten i datorn. Hela produkten är gjord i plast, till och med den yta som avger värmen och den känns överlag inte speciellt välarbetad. På den vänstra sidan sitter en strömbrytare som pedagogiskt nog lyser när plattan är aktiverad. På premiärmorgonen sätter jag igång den innan jag går bort till kontorets välbesökta dryckesmaskin för att ordna dagens första dos koffein.

Väl tillbaka känner jag försiktigt på plattan för att se hur pass varm den är och märker till min förvåning att den knappt bränns. Enligt produktbeskrivningen ska den klara av att hålla drycken på lagom varma 40-50 grader och jag undrar hur den ska lyckas med det när plattan i sig knappt håller denna temperatur. Jag misströstar dock inte och tar mig en klunk för att sedan låta koppen i glas stå på plattan medan jag sätter igång med morgonens bestyr. Som vanligt har jag efter en halvtimme mer än halva muggen kvar och när jag tar nästa klunk är kaffet i princip lika ljummet som vanligt. Trots att jag låter plattan stå på under hela dagen är den inte varmare senare på eftermiddagen men eftersom jag är en tålmodig typ tänker jag att den kanske behöver en dag eller två för att komma igång.

Efter en veckas dagligt bruk har den grå plastytan där koppen står börjat repas och under syns den metallplatta som troligen är skyldig till den mediokra värmen. Trots att jag testat en rad olika koppar och glas och de nu i princip har direktkontakt med metallen är resultatet detsamma som på den första dagen. De utlovade 40-50 graderna återfinns på sin höjd direkt på värmeplattan och jag har till och med gått så långt att jag dragit ut alla andra USB-anslutna tillbehör för att se om den är en fråga om otillräcklig strömtillförsel, utan lycka.

Tankar om att fulkoppla elkabeln direkt till vägguttaget har börjat gnaga i bakhuvudet men eftersom jag inser mina egna begränsningar har de stannat där. Att ställa koppen i fönstret och låta solstrålarna värma innehållet ger ungefär, om inte bättre effekt och jag ger upp. Den enda positiva egenskapen hos produkten är att den genomskinliga och dryga halvmetern långa USB-kabeln är försedd med en kontakt som passar Nokia-mobiler och den kan därför användas som laddare. Detta faktum räddar USB Cup Warmer från ett totalt misslyckande och den får därför endast en FZ-logotyp.