Tester

Här hittar du våra senaste tester inom spel, hårdvara och tillbehör!

0

Logitech DiNovo Media Desktop

Ingen kan anklaga Logitech för att sitta med armarna i kors och bara räkna pengar. För ett drygt år sedan revolutionerade företaget gamingvärlden genom att låta oss kapa sladden till våra råttor med den hypersnappa MX-serien. Nu är det dags för nästa revolution – och den stavas Bluetooth. FZ har testat flaggskeppet i Logitechs höstkollektion - ursnygga (och dyra) DiNovo Media Desktop.

0

Creative Inspire T7700 & Audigy 2 ZS

Att spela ett spel handlar om så mycket mer än sitta och titta på en skärm där ens karaktär ligger i en skyttegrav och fyller luften med bly, det handlar om att verkligen känna att man själv ligger där i leran. Men att faktiskt gå utomhus och kräla i smutsen är knappast ett realistiskt alternativ för många. Vi har tagit oss en titt på ett hårt paket som definitivt får dig att vilja stanna inne i jul.

0

Knights of the Old Republic

Jag är inte en stor fan av konsolspel. Visst har jag spelat Nintendo när jag var yngre och jag har till och med en X-Box stående. Men problemet är att jag tycker att nästan alla dagens spel passar bättre till PC. Dessutom är de genrer som enligt mig passar till konsoler; fighting och plattformsspel, inte heller mina favoriter. Därför brukar mitt intresse för spel som först släpps till konsoler vara ganska svalt och jag avfärdar oftast dem med en axelryckning – Tja, när de kommer till PC kan jag väl se vad det är för något.

0

Broken Sword: The Sleeping Dragon

George Stobbart kraschlandar med ett flyg i Kongo och får se sin kontaktperson mördas. I Paris går en mystisk kvinna utklädd som Nico Collard och mördar Nicos källa till den toppnyhet hon skulle få. George tar upp jakten för att slippa det tråkiga skrivbordsgörat i juristyrket. För journalisten Nico har det blivit personligt. Snart inser de att det finns ett samband mellan de båda morden.

0

No Mans Land

Du lägger äntligen ner dina verktyg efter en lång dags arbete med medicinmannens tält. Du, liksom alla andra bybor, hoppas att medicinmannens kunskap ska få ett slut på den misär som drabbat ditt folk sedan erövrarna började dyka upp. Plötsligt hör du krigsrop och ljudet av någon som blåser i ett horn. Du inser snabbt att kriget ännu inte är vunnet, du tar ditt spjut och springer mot platsen där ljuden kommer ifrån. När du kommer fram inser du att du troligtvis aldrig kommer få se en skymning igen.

0

Korea: Forgotten Conflict

Det var inte länge sedan jag läste en insändare i en känd "Superspel"-tidning. Vederbörande författare ondgjorde sig över hur bökigt det är att spela PC-spel problemfritt. Man får leta drivrutiner, spelen dyker och fungerar inte felfritt vare sig när man försöker starta dem eller väl inne i spelet. Jag förstår honom. Har faktiskt haft funderingar på liknande inlägg i debatten själv.

0

Dead to Rights

Var bröderna Wachowski medvetna om vilken enorm influenskälla deras Matrix skulle bli? Förmodligen inte, men faktum är att rullens genomslag i såväl film- som spelvärlden är av sällan skådad art. Bitmap Brothers fyller med sitt Dead to Rights på det ständigt ökande förrådet av martial arts-influerade actionlir.

0

Sagan om konungens återkomst

Det börjar nalkas jul igen, och den sista delen i Tolkiens trilogi om Härskarringen har snart biopremiär. För många innebär det att ta fram sovsäcken, kokkärlet och trollstaven för att campa utanför sin biograf för åtråvärda biljetter. Lämpligt till biopremiären av Sagan om konungens återkomst har även EA släppt datorspelet med samma namn. Ett spel som kanske får camparna att släpa med sig elaggregatet i år.

0

Greyhawk: Temple of Elemental Evil

På den gamla goda tiden, då rollspel var livsfarligt för ungdomen och skapade krigsrubriker i kvällspressen, var Greyhawk spelet som gällde. Nu, ett par decennier senare, blir detta klassiska bordsrollspel datoriserat, med de sprillans nya AD&D 3.5-reglerna i förarsätet. Och det är fortfarande stenhårt – inget användarvänligt eller publikfriande fjoll här inte. Phat har krupit ner och käkat taggtråd i katakomberna med fyra fördömda män (och kvinnor) i Greyhawk: Temple of Elemental Evil.

0

FIFA Football 2004

Det finns vissa självklara fenomen här i världen. Tomten lär seriöst överskrida gällande hastighetsbestämmelser för att hinna till alla snälla barn, man bör borsta sina tänder regelbundet och EA Sports släpper ett nytt FIFA varje år. Nu är det dags igen. Om så mycket hinner förändras att det berättigar till ett årligt släpp kan diskuteras, men visst är det kul att återfinna David Beckham i Real Madrid och inte i Manchester United. Visst är det kul med 350 lag och 16 ligor... Eller?