Tester

Här hittar du våra senaste tester inom spel, hårdvara och tillbehör!

0

Serious Sam II

Shoot’ 'em ’up-spelet som för åtta år sedan bara varit ett i mängden är nu istället en minoritet med få konkurrenter. Serious Sam är tillbaka ännu en gång i ett renodlat slaktarlir i sann Doom-anda. Sam är hårdare, än skjutgladare och än mer komisk, i alla fall enligt honom själv. Frågan är om människosläktet helt dömt ut sådana här tankebefriade titlar eller om det fortfarande finns en grottmänniska inom oss alla?

0

Logitech Cordless Desktop S 510 Media Remote

Det har hänt en hel del sedan tangentbordet var lika tråkigt gråbeigt som resten av datorutrustningen och på senare år har beslutsångesten inför nyinköpet blivit allt svårare. Logitech kommer, i likhet med sina konkurrenter, att under hösten lansera en handfull nya bokstavsplattor och möss med varierande syfte. Jag har tittat på det mediainriktade paketet S 510, som innehåller tangentbord, mus och fjärrkontroll – allt trådlöst via Logitechs krypterade radioteknik.

0

Alla mot en

De flesta har nog någon gång i sitt liv tillbringat en lördagskväll runt ett sällskapsspel med familjen eller andra bekanta. Under min uppväxt spelades det ganska mycket, jag var dock inte speciellt duktig så jag sökte mig till tv-spelens värld istället. Spelen var ofta för svåra och det var inte speciellt roligt att sitta hemma när det fanns så mycket annat att göra. Idag inser jag dock att sällskapsspel kan vara enormt roliga om man har ett trevligt sällskap.

0

Diplomacy

Hösten 1962 lyckades John F. Kennedy-administrationen hindra Sovjetunionen från att placera nukleära missiler på Kuba. Världen har aldrig varit så nära ett kärnvapenkrig och om det inte vore för intensiv diplomati skulle världen i dag kanske varit en annan plats. Som av en händelse sägs nämnda president ha varit en hängiven Diplomacy-spelare...

0

Tiger Woods PGA Tour 06

Golf är en sport för vithyade direktörer med alldeles för mycket pengar. Ungefär så löd förr den icke golfande allmänhetens omdöme, men i och med sportens ökade popularitet det senaste decenniet har denna fördom alltmer trängts undan. Datorgolfen ger också fattigt folk chansen att idka primitivt jordbruk, nu senast i Tiger Woods PGA Tour 06.

0

Logitech Cordless Desktop MX5000 Laser

Det ska vara Bluetooth nu för tiden - prylar som kommunicerar via radiovågor eller (flämt!) IR är gammal skåpmat och nu har varje mus- och tangentbordstillverkare av rang (bägge två, alltså) trådlösa paket att sälja. FZ har tagit en titt på logitechs "intelligenta skrivbord", en kombination av tangentbordet MX5000 och musen MX1000. Listpriset är högt, förväntningarna likaså. Kan Logitech leverera?

0

F.E.A.R.

En terroriststyrka som tar över en fabriksbyggnad utan att ställa några krav. En galen, omänsklig överste med en egen agenda och en liten svarthårig flicka som dödar militärens insatsstyrka. Det är mer än tillräckligt för att specialenheten F.E.A.R skall kallas in. Vi lovas action, skräck och en underbar grafik av utvecklarna. Kan F.E.A.R bli årets skräcktitel eller ytterligare ett medelmåttigt pang pang-spel.

0

Logitech G5 Laser

Man upphör sällan att förvånas över teknikutvecklarnas mer och mer ambitiösa uppfinningar och finesser. Idag inser varenda gamer med ett litet uns självrespekt att det inte längre räcker med en klassisk mus med kula och sladd. Det ska vara optiska möss utan sladd och helst med fler knappar och funktioner än vad man egentligen vet man ska göra av.

0

Quake 4

Nio år efter att id Software etablerade den moderna shootergenren med Quake har åtskilliga mängder blodfärgat vatten hunnit rinna under broarna. Seriens förra tillskott - Quake III - släpptes för nästan sex år sedan, men nu är det äntligen dags igen - Quake 4 är här.

0

Rome: Total War - Barbarian Invasion

Rome – Total War har fått det kanske bästa betyg ett spel kan få. Det är den titeln man jämför alla andra produkter i genren med. Gång på gång kan man läsa att andra spel försöker härma Rome, att de saknar aspekter som Rome har och att de andra titlarna helt enkelt inte är lika bra. Det är ju dock inte så konstigt när spelet faktiskt räknas som kanske det bästa strategiliret som finns idag. Skulle man dessutom endast titta på de realistiska realtidsstrategi-spelen med ett historiskt tema så är det få som kan säga att det finns något bättre. Att det då kommer ett tilläggspaket är väl inget att förvånas över. Men kraven på ett sådant är självklart stora. Frågan är om Barbarian Invasion innehåller tillräckligt mycket av rätt saker för att det skall kunna fånga spelaren såsom originalet gjort.