Tester

Här hittar du våra senaste tester inom spel, hårdvara och tillbehör!

0

War of the Ring

Det ska vara en ring i år. Efter närmare 50 års fanatiskt hyllande av böckerna får fansen nu chansen att i en rad spel själva delta i jakten på den kraftfulla metallcirkeln. War of the Ring vänder sig till den strategiskt lagda delen av fanskaran och med Legolas, Frodo, Gollum och de andra välbekanta figurerna i bagaget är det upplagt för hög igenkänningsfaktor.

0

Lock On: Modern Air Combat

På det glada 90-talet släpptes det nästan varje år mängder med flygsimulatorer. På senare år har vi fått vänja oss att simulatorer blivit lite av en nischgenre. Utgivare vågar inte längre satsa stora pengar på de tidsödande projekten. Spelföretagen har blivit alltmer försiktig och satsar nu för det mesta på säkra kort som konsolmarknaden medan vi PC-ägare allt oftare får nöja oss med halvtaskiga first person shooters och konsolkonverteringar.

0

Uru: Ages Beyond Myst

Det är ganska exakt 10 år sedan Myst släpptes - ett stillsamt äventyrsspel som mot alla odds blev en megahit, trots att det egentligen inte hände särskilt mycket i det. Ett decennium senare är vi framme vid fjärde inkarnationen av Myst, kallad Uru, och det är lätt att konstatera att det fortfarande inte händer så mycket. Och det är väl precis det som fansen vill...

0

Empires: Dawn of the Modern World

Jag har på senare tid blivit allt mer skeptisk till nyutkomna strategispel. Inte för att jag inte gillar genren, tvärtom har realtidsstrategispel alltid varit en av mina favoriter. Problemet är att genren körts i botten och det finns inte mycket nytt att komma med. Emellanåt kryper en nyskapande titel fram, men det blir allt längre mellan varven. Visst försöker de flesta spel tillföra någon liten innovation här och där, men oftast alltför liten eller så är den inte särskilt lyckad. Därför var min entusiasm inte alltför sprudlande när jag höll Empires: Dawn of the Modern World i min hand; ett namn jag inte ens hört tidigare.

0

Fire Warrior

Det spelar ingen roll om du brukar leka krig med modellgubbarna som går under namnet Warhammer 40,000 eller inte för att röja igenom en shooter. Men i fallet med Fire Warrior så skulle säkert ett Warhammer-intresse göra spelet mindre ointetsägande.

0

Cordless Desktop MX for Bluetooth

Dagen är kanske snart kommen då vi i Jeopardy kommer höra Magnus Härenstam ge svaren om Logitechs och Microsofts mus/tangentbordsurval, så stor börjar ansamlingen nämligen bli. Det var länge sedan man på enklaste vis kunde säga ”den trådlösa musen från Logitech” och alla visste vilken man menade, helt enkelt för att det bara fanns en. Vi har tagit oss en titt på ett paket med knappbräda och mus som utgav sig för att ge blå tand men visade sig vara lika svart som natten.

0

Secret Weapons Over Normandy

Det andra världskriget i människans historia, i alla fall den del av historien vi minns, är ett populärt ämne för datorspel. När mannen bakom rymdskjutspelen i X-Wing-serien, Lawrence Holland, fick nog och blev rymdsjuk strävade han efter mer markkontakt. Han kom inte ända fram, utan stannade i luftrummet ovanför Normandie. Hans senaste spel heter Secret Weapons Over Normandie och vi har tagit oss en välbehövlig titt.

0

Victoria: An Empire Under the Sun

Det finns strategi och det finns strategi. Den otålige hävdar med bestämdhet att valet att gå på höger sida om trädet i Call of Duty är ett strategiskt val av vikt, medan tålamodskungen avfärdar spel med manövrar som inte är beroende av minst fjorton andra val som arkad. Den svenskutvecklade strategiuppföljaren Victoria lutar rätt kraftigt åt en av ovanstående falanger.

0

Beyond Good & Evil

Sökes: gamer som är sugen på ett färgskimrande, fräscht spel med kul figurer, hyfsad story och utan alltför mycket våld. Gillar du fotografering, gåtor och hatar korrumperad propaganda är det ett plus. Ålder spelar ingen större roll. Det viktiga är att vi har roligt tillsammans.

OSA till "Jade - grönskimrande mineral".

0

The Simpsons: Hit & Run

Kanadensiska Radical Entertainment släppte för ett par år sedan Simpsons Road Rage till en mängd olika konsoler och fick ett rätt svalt mottagande. Spelidén var inte på något sätt banbrytande, utan påminde en hel del om en snällare version av Grand Theft Auto 3 och Crazy Taxi. Nu är kanadensarna tillbaka igen, denna gång med sitt färska Simpsons: Hit & Run, som inte är helt olik sin föregångare.