En bärbar dator är ju en briljant idé, som sagt. Man fantiserade om en dator man kunde bära med sig nästan vart man vill. Vår dröm gick i uppfyllelse och sedan så kom vi hit. Till en bärbar dator som kräver inte bara en dunderladdad Bamse utan även Stålmannen för att lyfta. Jag skämtar givetvis, men är det något som står ut gällande MSI GT75VR 7RF Titan Pro så är det storleken. Bra kylsystem och fantastiskt prestanda i all ära men till priset av rejäl tyngd. Likaså är laddaren otroligt tung och tar mycket plats, inte bara på ditt skrivbord utan även om du hade tänkt ta med dig datorn någonstans. Hur man än vrider och vänder på det så känns datorn inte "bärbar", jag har svårt att tro att folk är sugna på att bära runt på den här under längre sträckor.

Datorn låter också väldigt mycket när du spelar tyngre spel och behöver du då också slå på "Cooler boost" blir det rent ut sagt jobbigt. Tangentbordets höjd i jämförelse med datormusen är också ett problem och fick hela upplevelsen att kännas konstig. Samtidigt som datorn kommer kunna maxa de flesta spel känns det jobbigt att spela med den. Och det är väl där någonstans jag landar i mina tankar. En bärbar dator för mig ska vara portabel, inte överdrivet tung så jag får ont i ryggen när jag bär den. Då köper jag hellre en lättare dator som är skönare att sitta vid och använda även om den inte kan prestera lika bra som den här.

GT75VR 7RF Titan Pro-046NE.

Vill man ha en kraftfull laptop så får du det här. Den presterar otroligt bra, är lätt att överklocka och har lysande kylning. Var det faller för just mig är det faktum att datorn är för bastant och otymplig för att lätt bära med sig till vänner, använda på tåget, flyget och liknande. Med det sagt så kan jag inte personligen rekommendera datorn då det finns andra alternativ med visserligen sämre prestanda, men som då har en bättre storlek och är lättare att bära. Men är det inte ett problem för dig, och du bara kräver det starkaste av det starkaste i den här prisklassen, och alltid är dunderladdad och redo för ett träningspass när du ska kånka med dig den så kommer du inte bli besviken.

Prislappen för denna monsterlaptop hamnar på 34 999, och med tanke på vad man får för det man lägger ut och om man jämför med konkurrenter så är det ett ok pris.

Fördelar

+ Fantastisk prestanda
+ Riktigt bra kylsystem
+ Bra mekaniskt tangentbord som är skönt att skriva med

Nackdelar

- Tung och otroligt otymplig
- Gigantisk laddare med kort sladd
- Gummerad touchpad
- Extremt höga ljudnivåer i tyngre spel