Asus är en tillverkare som står högt i kurs för mig. Jag har själv en Asus G74SX-gaminglaptop sedan många år tillbaka (2012) Det är ypperligt att kunna jämföra med samma tillverkare och se utvecklingen som skett. I den här artikeln skall jag testa Asus Rog Strix Scar II GL504GS.

Själv är jag inte nån speciellt rörlig gamer utan jag brukar vara bortrest ett par gånger per kvartal och sedan under semestrar kan det vara mysigt att ha ett mobilt alternativ.

Enligt Asus riktar denna maskin sig till FPS-entusiaster. Det råder ingen tvekan om att denna dator är inriktad på gamers. Testexemplaret har kamouflagemönster, färgade WASD-tangenter och givetvis RGB-bling-bling i form av en lång LED-list på framsidan av datorn samt ROG-logga på locket.

Första intryck

Datorn levereras i en ordentlig låda med ett tygfodral , manualer och allt man kan förvänta sig följer med. Strömadaptern är av normalstorlek för denna typ av dator. En intressant detalj är spännet för väskor eller om det är en nyckelhållare som följer med. Det följer i sedvanlig Asus-stil med ett ark med klistermärken så man verkligen kan klistra upp ROG eller Asus överallt om man så skulle vilja.

Ordentligt nedpackad

Logo på strömadaptern

Mystiskt spänne

De första tankarna som dyker upp då jag packar upp den nya Strix Scar II är hur storleken förändrats. Numera kan en bärbar speldator vara riktigt smidig att bära med sig samtidigt som den har kraft under huven. Vikt- och designmässigt känns datorn kvalitativ då skärmens ytterhölje är av metall medan de plastdetaljer som finns är stabila och fyller sin funktion. Chassit är stabilt och inget knakande eller andra missljud finns. Det känns som ett kvalitetsbygge helt enkelt.

Motsägelsefullt nog kan denna dator vara en diskret speldator om man vill, LED-prylarna kan stängas av och det enda som egentligen skriker "gaming" är att tangentbordet har vita WASD-knappar. Kamouflagemönstret syns däremot inte på avstånd.