Ljud är en svår grej att få rätt. Flertalet gånger har jag köpt hörlurar och headsets som jag inte blivit riktigt nöjd med, och överlag har det varit problem att ställa in ljudet så det blir som jag vill ha det. Något annat jag haft strul med många gånger, är att lurarna ofta inte suttit stadigt och skönt på huvudet, och att “on ear”-upplevelsen ofta gjort att mina öron efter en lång spelstund börjar göra ont.

Vid första anblick är jag väldigt nöjd med att ROG Delta har ett ganska enkelt utseende. Många lurar (och egentligen gaming-tillbehör rent generellt) är ofta överdesignade, med andra ord är det för mycket flabb och klabb. Men ROG Delta håller det enkelt, och det uppskattar jag.

Kåpan passar bra runt örat.

På vänster baksida finns knappar för RGB och volym.

ROG Delta är väldigt stilren.

Huvudbandet har markeringar för de olika storlekarna.

När det kommer till kåporna är de formade som en rundad trekant och har en matt gummiyta. Plattan där loggan sitter har en aluminiumfinish som också sträcker sig över bygeln. Det gör att den blir tålig, och klarar av att åka i golvet samtidigt som vikten hålls nere. Kuddarna är “over ear” och med den rundade trekantsdesignen sitter de lika bra runt öronen som de runda eller ovala som man är van vid. Kuddarna är tjocka och mjuka vilket gör att man får ett jämnt, fint tryck över öronen. Det gör så att lurarna inte klämmer åt för mycket, samtidigt som headsetet sitter stabilt på huvudet. För långa spelstunder är det här perfekt då jag inte känner att jag får ont överhuvudtaget. Kåporna kan även justeras till höger och vänster, och huvudbandet kan givetvis dras upp och ned. Där finns det också markeringar för de olika storlekarna så man lätt kan få samma längd på båda sidorna.

Du kan välja mellan kuddar i konstläder eller en mer sportig och luftig variant.

Originalkuddarna är av konstgjort läder, men det följer med ett extra par som har små lufthål och andas, mer i ett mesh-utförande. Det uppskattas de gångerna när det börjar bli varmt ute och man lätt svettas. Då kan du lätt byta ut konstlädret till dessa kuddar för att underlätta, och samtidigt byta tillbaka när vintern kommer. Något som är värt att notera är att insidan av de mer luftiga kuddarna fortfarande är av samma material för att bibehålla ljudet. På så sätt får man fortfarande samma typ av ljud när man byter fram och tillbaka.

Så här långt är jag mycket nöjd med hur ROG Delta känns att ha på huvudet. Som nämnt innan passar kåporna och kuddarna bra runt öronen, och tillräckligt mjuk med bra tryck så att de sitter stabilt men samtidigt inte för hårt för att det ska göra ont vid längre spelstunder.