Sponsrat innehåll: Testpilot

FZ:s testpiloter är medlemmar som på egen hand testar nya produkter i datorvärlden. Denna testpilot arrangeras av FZ på uppdrag av MSI som betalar för publiceringen. Uppdragsgivaren har inget inflytande över innehållet och testpiloten är helt fri att dra egna slutsatser.

År 2008 började MSI, eller Micro-Star International som förkortningen står för, sälja sina första färdigbyggda speldatorer och har sedan dess kontinuerligt släppt nya datorer i takt med att ny hårdvara kommit ut på marknaden. De stationära speldatorerna finns i flera olika segment och går under namnen Trident, Infinite och Aegis.

Modellen jag kommer titta närmare på i nästkommande sidor är en "MEG Infinite X 10th Gaming PC" som kommer levererad med bland annat en Intel Core i7 10700KF och ett Geforce RTX 2080 Super.

Infinite X är märkt av MSI som en entusiastdator och är alltså inte flaggskeppet i deras sortiment, men ska enligt MSI motsvara allt en gamer behöver för att njuta till fullo av alla spel på marknaden.

Om testpiloten

Välkommen till FZ:s testpiloter!

FZ:s testpiloter är recensioner av och för medlemmarna. Erfarna entusiaster från forumet får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i gamingvärlden. Trevlig läsning och glöm för all del inte att kommentera!

Testpilot: Fredrik Thorell

  • Användarnamn: @Shadee

  • Registrerad: 2006

  • Plats: Uppsala

  • Specialitet: Datorer, spel och e–sport

För sisådär 20–25 år sedan kom Fredriks mor hem med en "kommundator" via ett hemdatoravtal, en riktigt värsting på 166 MHz med 16 MB RAM. Hon hade ingen aning om att denna gråa burk skulle vara startskottet för ett livslångt intresse och göra hennes son till en spelfantast av rang.

Några år senare, i samband med att Fredriks vän fick blixtsnabb ADSL, blev det även dags för LAN-spelande. Kompisgänget samlades i garaget för att njuta av 0,5 Mbps uppkopplingshastighet och spela orimligt mycket Doom 1 och 2, Quakeworld, Half–Life: Deathmatch, Counter–Strike, Worms+, Heroes 2 och 3.

Sedan dess har mängder av spel och gamingprylar passerat Fredriks flinka fingrar. Han har hängt på FZ sedan 2006 och har hunnit med att skriva många inlägg i forumet. Och nu testar han även gamingprodukter i testpilotsprogrammet.