Jag kommer jag behandla datorn som ett plug and play-system och testa prestanda utifrån de inställningar för till exempel processor och grafikkort som den kommer levererad med. Jag väljer den vinkeln eftersom jag anser att lägger man stora pengar på en färdig speldator ska det bara vara att starta datorn och köra igång.

Benchmark

Jag väljer att begränsa mig till att köra benchmark på grafikkortet och processorn. Till grafikkortet använder jag Unigine Superposition och till processorn använder jag Cinebench.

Unigine 2 Superposition Benchmark.

Superposition finns att ladda hem här

60 FPS får ses som någon bas för vad som kan anses som godkänt och det blir då tydligt att den här datorn har sin gräns vid 2560 x 1440 pixlar med inställningar på high, där jag får ut ett snitt på 78 FPS. Vid tester med extreme på 2560 x 1440 är det synliga hack under hela testet och resultatet på ett snitt på 25 FPS talar sitt tydliga språk.

Testet jag kör i 1920 x 1080 pixlar på extreme är sämre än vad jag förväntade mig och landar på en snitt–FPS på cirka 53, vilket gör mig lite förbryllad. Jag bestämmer mig för att testa en gång till en annan dag, men resultatet förblir detsamma. Med 1920 x 1080 high får jag ut 120 FPS och det är mer i nivån med prestanda jag förväntade mig. Jag är inte tillräckligt insatt för att veta om det är normalt att man tappar mer än 50 procent av sina FPS genom att gå från high till extreme, men det var de resultaten jag fick fram i alla fall.

Resultat från UNIGINE Superposition

Cinebench

Cinebench finns i Microsoft Store eller går att ladda hem här

Jag ställer in RGB–belysningen på chassit att följa temperaturen i processorn så jag enkelt ska kunna uppskatta hur pass varm den blir under testet. När jag startar så ändras färgen snabbt från den lugna gröna till blå/lila som indikerar att processorn arbetar kring 70 grader. Direkt när testet är klart faller temperaturen tillbaka ner till den lugna gröna färgen som indikerar mysiga 30–40 grader.

Ingen medalj, men en hedervärd fjärdeplats

Slutsats:

Vid alla tester drar fläktarna igång på allvar när temperaturer på både processor och grafikkort börjar komma i närheten av 70 grader och de ser till att temperaturerna håller sig där.

Fläktarna låter en del när de ligger på max, men de gör vad de ska. När fläktarna jobbar på som mest hör jag ibland ett missljud, ett lätt rasslande och tyvärr noterar jag även ett visst coil whine som jag tycker kommer oregelbundet och är inget jag kan återskapa. Jag misstänker att hörlurar är att föredra vid spelande där processor och grafikkort får jobba vid höga temperaturer.