En community-startad insats för att vända de senaste dagarnas negativa omdömen om Helldivers 2 på Steam ser ut att ge resultat. Efter flera dagar dominerade av nertummar har det nu vänt och användaromdömet är på väg uppåt igen.

Det var efter Sonys besked i fredags att pc-spelare kommer behöva länka ett PSN-konto till Steam för att fortsätta spela den svenska co-op-shootern som omdömet tvärdök. Det blev inte bättre när det i helgen visade sig att spelet sålts i massor av länder som inte ens har tillgång till PSN. Men tidigt i går backade Sony, varpå moderatorer på spelets Reddit-sida beordrade "Operation Clean Up", en uppmaning till spelarna att ändra till positivt Steam-omdöme eftersom saker förbättrats.

Det har gett effekt. Spelet fick i går 62 000 positiva omdömen, jämfört med cirka 2 000 per dag dagarna innan. Samtidigt gick det från 94 000 negativa omdömen i söndags till 15 000 i går. Tenden ser ut att hålla i sig även i dag.

Sedan releasen har 71 procent gett tumme upp och snittet är nu "Mestadels positiva".

Det här är andra gången som användaromdömena om Helldivers 2 svänger från neggo till positiva. Vid release var många missnöjda på grund av inloggningsstrul och överbelastade servrar, men när Sony och Arrowhead löste det så ramlade upptummarna in. Vi får se om det håller sig så den här gången. Bara att hoppas att Sony tänker till först.