8. Wii Wings (Wii)

Åh, Wii Wings. Var ska man börja?

Om de båda vingarna verkligen är en handkontroll går väl att debattera, men lyckligtvis är de så knäppa att den passar på listan ändå. Till exempel är de antagligen det allra dummaste som någon någonsin försökt ta betalt för.

Den är skapad i ett specifikt syfte. Ja, du gissade det – för att förhöja din upplevelse när du spelar #Wii Fit Plus-minispelet Bird’s Eye Bulleye. I detta minispel är du en höna som ska flaxa med armarna, vilket var allt som behövdes för att tillbehörstillverkarna CTA:s osvikliga väderkorn skulle sniffa fram en ny storsäljare. Borde inte folk vilja ha på sig ett par vita plastvingar medan de spelade detta? Borde inte folk vilja betala Stora Pengar för dessa vingar?

CTA kom fram till att svaret på dessa frågor var "klart som fan de vill!".

I pressreleasen vansinnesljuger de att vingarna "kommer att få dig att uppleva precis hur det är att vara en fågel", men om de hade varit helt sanningsenliga så hade featureslistan egentligen sett ut så här istället:

  • Wii Wings är helt meningslösa.

  • De har ingen som helst funktion.

  • Du kan använda två papper eller böcker eller hamburgare eller vilken skit som helst för samma effekt.

  • Köper du dem så kommer de få dig att uppleva precis hur det är att vara en total fåntratt.

7. The Warrior (PC)

Herregud, titta på den.
Titta. På. Den.
TITTA PÅ DEN!!!

Nej, inte rakt i ögonen!
Sluta titta på den genast!
SLUTA TITTA PÅ DEN!!!

6. Konami Laserscope (NES)

En standardfeature bland knäppa kontrolldon är att de får dig att se ut som en genuint idiotisk fullblodsidiot. Och på den punkten gjorde Konamis NES-tillbehör Laserscope ingen besviken. På med skiten på huvudet bara, så kunde du se lika häftig ut som en extremt superlöjlig cyborg med implantat av grå leksaksplast.

Konami hade dock ett ess i rockärmen, ytterligare en omvälvande feature, något som skulle komma att förändra knäppa kontroll-branschen för all framtid: Laserscope tvingade dig nämligen inte bara att se ut som en idiot – den fick dig att låta som en också! Den hade en inbyggd mikrofon, vilket tillät spelarna att vråla "FIRE!", eller, om man var i riktig knipa, "TURBO FIRE!" istället för att krama avtryckaren. Varför folk inte bara vrålade "TURBO FIRE!" hela tiden är ett stort mysterium. Varför de inte bara vrålade "SELF DESTRUCT" är ett ännu större.

Läs den avslutande artikeln med plats 5-1!