50. #Naruto: Ultimate Ninja Storm

Ninjaspel där du både slåss och letar ingredienser till nudelrätter... hur i hela friden fungerar det? Alldeles förträffligt, faktiskt. Naruto: Ultimate Ninja Storm är en lyckad kombination av fighting och story i ett visuellt imponerande paket – men kräver att du är någorlunda insatt i storyn (från mangan/animen) för att det ska komma till sin fulla rätt.

» Recension
» Demo: Playstation Network

49. #Mirror's Edge

I dessa tider av eviga uppföljare är det uppfriskande att från en etablerad utvecklare faktiskt se nytt IP och nya idéer. Det parkourinspirerade Mirror's Edge kombinerar ett aktuellt tema (hej FRA!) med innovativ styrning och hyperstiliserad presentation. Frustrationsmoment och kort spellängd gör att det inte håller hela vägen, men vi hoppas att problemdrabbade EA låter DICE göra en uppföljare.

» Recension
» Demo: Playstation Network, Xbox Live

48. #Stalker: Clear Sky

Clear Sky bjuder likt föregångaren Shadow of Chernobyl (som Clear Sky är en prequel till) på en mörk, skrämmande förstapersonsskjutare som utspelar sig i det radioaktiva området kring Tjernobyl. Kritik riktades mot buggar och väldigt ojämn svårighetsgrad, men den välgjorda stämningen väger upp för det.

» Recension

47. #Mount & Blade

Vår recensent drog paralleller till storheter som Elite och Pirates. Ett rollspel på hästryggen, med inslag av handel, strider och äventyrande. Och för en gångs skull får du uppleva en medeltida värld som inte innehåller magi. Det är kanske inte årets mest finslipade spel, men det sticker ut tillräckligt mycket från den stora RPG-massan för att förtjäna en plats bland årets 50 bästa spel.

» Recension
» Demo (nivåbegränsad fullversion)

46. #Red Alert 3

Det första Red Alert är en riktig RTS-klassiker, men när EA tillkännagav en tredje del nästan sju år efter den väl mottagna tvåan, långt efter att Westwood begravts, höjdes många tveksamma röster. Attackbjörnar, skolflickor och mechs - vad var detta för någon färgglad tecknad serie? Red Alert 3 till pc fick dock överlag god kritik; det bjuder inte på något revolutionerande, men däremot ren och skär underhållning – för den som inte har något emot den oseriösa stilen.

» Recension
» [n=29283 Demo]