Playstation Now är tjänsten som mot en prenumerationsavgift låter användarna streama ett 100-tal Playstation 3-spel till Playstation 4 eller PC. Inom kort utökas tjänsten till att också innefatta Playstation 4-spel, vilket gör det möjligt att köra PS4-exklusiva spel på PC.

PS4-spel kommer börja tillföras inom ett par veckor, skriver amerikanska Playstation-bloggen, och det börjar med småskalig testning som kräver inbjudan för att få delta i. Det finns inga uppgifter om när tjänsten släpps brett, ej heller vilka PS4-spel som kommer ingå. Men det känns osannolikt att hyfsat färska storspel som #Horizon: Zero Dawn och #Uncharted 4 hamnar i spelkatalogen direkt.

Så till den tråkiga delen av denna nyhet: Playstation Now finns fortfarande inte i Sverige. Playstations svenska PR säger till FZ att man i nuläget inte har några nyheter om när tjänsten kommer till Sverige, men man lovar att hålla oss informerade när något nytt sker i frågan.

Playstation Now ger i dagsläget möjlighet att streama 483 PS3-spel, till en kostnad av 20 dollar eller 13 pund per månad. I Sverige skulle tjänsten gissningsvis kosta omkring 200 kronor/månad. I nuvarande utbud finns bland annat #Red Dead Redemption, #The Last of Us och #Mafia II.