Spelbutiken Playzone sjösatte häromdagen en kampanj med kraftiga prissänkningar på flera spelrelaterade produkter, vilket fått prissamlingssajten Pricerunner att avråda från köp från butiken.

Pricerunner menar att man alltid ska vara misstänksam mot erbjudanden som är osedvanligt bra. Och Playzones priser - 2995 kronor för en Playstation 3, 1995 för en Xbox 360 Pro med fem spel - är onekligen spektakulära. Men det är inte bara de låga priserna som får Pricerunner, plus en hel del andra nätbesökare, att reagera. Svårigheter att kontakta butiken, ägarbyte för ett par veckor sedan, att man inte kan betala via faktura eller postförskott med mera anges som skäl att tänka efter innan man halar fram plånboken.

FZ har utan framgång sökt företaget för en kommentar. Till Pricerunner försäkrar företagets vd att allt är okej och att kontaktproblemen beror på att kundtjänsten är överbelastad. Den nye ägaren Arvid Karlsson förklarar de låga priserna med att de endast kommer vara tillgängliga till lördag, skriver Barometern. Han försäkrar att alla som beställt kommer att få sina produkter.

Playzone har en butik i Kalmar och ytterligare en ska öppnas i Malmö den 1 april. På nätet förs livliga diskussioner kring butiken och priserna. Många menar att det hela är ett bedrägeriförsök i samma stil som Kameraexperten genomförde strax innan jul; butiken sålde kostsamma produkter till rejält låga priser, men produkterna levererades aldrig och åtskilliga kunder blev lurade på sina pengar.

Vi vill poängtera att vi i nuläget inte vet om Playzones kampanj är ärlig eller inte. Vi återkommer med nya uppgifter så snart vi får tag på dem.

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiNTlhNWE4YzY2NmZmMzMyNTYxNTRhNWY2YzgzOWUzOGJmYWU5ZjBmNiI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MjUzO2k6MTtpOjM0MDtpOjI7aTo1ODQxO319"></input>

<input type="radio" name="q340" value="1946" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Ja

<input type="radio" name="q340" value="1947" class="form_input_radio"></input>

Nej

<input type="radio" name="q340" value="1948" class="form_input_radio"></input>

Ingen åsikt

</form>