Av någon anledning blir väldigt många alldeles till sig när #Final Fantasy VII och Playstation 3 nämns i samma mening. Vanligtvis händer oftast detta i samband med att det inte finns några planer att tillkännage i nuläget. #Square Enix Yoshinori Kitase har nu uttalat sig kring ämnet:

Om det vore så att vi hade alla de rätta verktygen och den rätta miljön för att skapa och förbereda en Final Fantasy VII-remake inom ett år, så skulle vi väldigt gärna försöka oss på det. Men Final Fantasy XIII har tagit över tre och ett halvt år att skapa. Om vi skulle återskapa Final Fantasy VII med samma grafiska detaljrikedom som du tar del av i Final Fantasy XIII, föreställer vi oss att det skulle ta så mycket som tre eller fyra gånger så mycket som de tre och ett halvt åren det tog att få ihop senaste Final Fantasy. Så det ser rätt orealistiskt ut.

Det vill säga att det senaste uttalandet klargör att det kommer dröja - om det inträffar. Kitase berättar dock att om en sådan möjlighet skulle dyka upp så skulle de sannerligen ta den.