I kölvattnet av #Fallout: New Vegas kommer ett besked som torde glädja de flesta av post-apokalypsens vänner: #Interplays #Fallout Online släpps sent 2012.

Det är betryggande ord som kommer ur studiochefen Eric Caens mun i en intervju med speltidningen Edge. Jämte det stensatta releasedatumet nämner han även att man kommer att pytsa ut en betaversion till allmänheten tidigt 2012. Vidare berättar han att 90 personer arbetar med #Fallout Online för närvarande, att det kommer att återgå till det klassiska "bygg upp civilisationen på nytt"-konceptet samt att det blir en betydligt mer humoristisk historia än #Fallout 3. Dessutom förklarar Caen att man har storslagna planer för hur spelet ska kunna kommunicera med spelare på helt nya sätt, till exempel genom att NPC:er ska kunna skicka SMS till spelaren.

Idel glada nyheter för den som gillar ödelandets strapatser alltså. #Fallout-debaclet som utspelat sig sedan #Bethesda - de nya ägarna av franschisen - ville ha tillbaka rättigheterna till MMO-spelet får kanske ett lyckligt slut, till sist?