#Apples surfplatta Ipad släpps på den svenska marknaden i morgon, sju månader efter världspremiären i april. Vissa butikskedjor håller nattöppet och försäljningen drar igång en minut efter midnatt. Märkligt nog har Apple ännu inte släppt någon information om försäljningen, så tillgängliga modeller och priser har vi ännu inga uppgifter om. Men att plattan faktiskt släpps står klart; företagets informationschef Petter Ahrnstedt bekräftar att det blir Sverigepremiär på tisdag, skriver IT24.

Uppgiften dök upp på elektronikkedjan Mediamarkts webbsida i morse, och även om de försvunnit under dagen talar det faktum att vissa butiker håller nattöppet sitt tydliga språk. Det är i nuläget oklart vilka andra återförsäljare som håller nattöppet, vi råder dig att kolla upp med din lokala butik innan du ger dig ut och köar i kyla och mörker. 3G-modellen kan också beställas hos diverse mobiltelefonoperatörer.

Ipad finns i nuläget i sex modeller och den drivs av IOS, samma operativsystem som i Iphone och Ipod Touch, vilket betyder tillgång till hundratusentals spel och program i Appstore. Den finns i modeller med eller utan 3G-anslutning och med lagringskapacitet på mellan 16 och 64 gigabyte. De svenska priserna ligger i trakterna av mellan 4700 och 7600 kronor.