I en Edge-artikel säger #Operation Flashpoint: Red River-utvecklaren Sion Lenton att det är varken "smakfullt" eller "passande" att göra krigsspel baserade på verklighetsförankrade konflikter.

- En av tjejerna som jobbar här, hennes brorson dödades av en improvised explosive device [IED] för ett par månader sedan. Så när jag hör sånt vill jag inte vara i ett jävla möte där jag snackar upp min IED-teknik, säger Lenton.

- Inte vid någon tidpunkt tyckte vi att det skulle vara coolt att låta titeln utspela sig i Helmand eller Afghanistan, eftersom det är ett pågående krig där och brittiska soldater dör. Vi gör fortfarande ett krigsspel och visar soldater som dör, men jag antar att [vår påhittade konflikt] gör att vi spelar säkert.

- Men jag har inga problem med att spela säkert när det handlar om den här typen av grejer, avslutar han.

Sedan tidigare har bland annat #Electronic Arts nya #Medal of Honor-spel fått frän kritik för att det, åtminstone under utvecklingsstadiet, skulle gå att spela som talibaner i spelet.

Operation Flashpoint: Red River släpps till Windows, Xbox 360 och Playstation 3 under nästa år. Det är uppföljaren till #Dragon Rising - ett spel som gav FZ frän kritik, fast av helt andra anledningar.