Det är inte allt för många spel som är så öppna till naturen som indieunderverket #Minecraft. För att ge någon röd tråd att följa skulle man exempelvis kunna lägga till achievements, och Markus "Notch" Persson menar i en intervju med Indie Games på att det kanske inte vore helt fel trots allt.

– Ja, jag gillar achievements. Jag vet att många människor inte gör det, men jag gör det. Jag har tänkt kring att göra achievements till en sorts uppdrag i spelet. Så du har möjlighet att se den första achievementen i ett träd av achievements, och du måste klara av de högst upp för att låsa upp de längre ner. Så det första man skulle kunna göra vore att hugga ner ett träd, eller döda en kyckling, och sedan förgrenas de vidare till mer saker att göra. Förhoppningsvis skulle det uppmuntra människor till att prova på nya områden.

Men vad händer då när en spelare når slutet av ett achievementträd?

– Ja, det skulle sluta med ett större uppdrag, att döda en drake eller nåt, vilket skulle få in ett sorts narrativ i achievementträdet.

Framtiden får som vanligt utvisa vad som sker, men medan du väntar kan du alltid spana in Minecraft-dokumentären. Du har väl inte missat att Minecraft kommer till Iphone och Android förresten?