Vädret utomhus bjuder på strålande solsken och över 30 grader i skuggan när uppskattningsvis tvåtusen spelälskande fans av e-sport strålar samman för MLG Orlando. Som hängiven betraktare av alla tidigare streamade MLG events kan jag nu som live-besökare konstatera följande: det må se ut att vara en stor publik på plats när man ser det över stream (och StarCraft 2 drar mer åskådare än Halo och Call of Duty tillsammans) men det är mycket mer folk här än vad jag ens kunnat föreställa mig. Med detta i åtanke kan jag även konstatera att då publiken verkar jubla över streamen så låter det ungefär tio gånger så högt på plats – dånet från publiken är stundtals öronbedövande. Allt detta är naturligtvis helt fantastiskt om man gillar e-sport.

Under kvällen lyckades jag stöta ihop med två av de svenska hoppen i oktober-upplagan av MLG: Jonathan ”Jinro” Walsh och Hayder ”HayprO” Hussein, båda två från proffslaget Team Liquid. HayprO är den enda svensken som är rankad högt nog för att få spela i Pool Play, medan Jinro får kämpa sig upp genom Open Bracket.

Dennis Brännvall vs. Jinro
– Tjena Jinro, hur är det med formen egentligen?
– Det är sådär, jag spelade min första match mot en Terran-spelare som jag aldrig hört talas om, och vann 2-0. Jag har 30 minuter till nästa match som jag tror är mot en Protoss, men jag är så trött, så trött...

Dennis Brännvall vs. Haypro
– Haypro, du har redan spelat dina tre matcher för dagen, hur har det gått?
– Det har gått rätt bra, jag förlorade första matchupen mot IdrA (Zerg) med 1-2 i matcher, men sedan har jag vunnit 2-0 mot TLO och 2-0 mot Drewbie (båda Terran).
– Imorgon möter du den femte motståndaren i din grupp, SlayerS BoxeR, hur tror du det kommer att gå?
– Jag tror att om jag kan spela lika bra som jag spelade mot TLO så kan jag vinna mot BoxeR, så länge jag lyckas scouta honom. BoxeR är ju helt galen så han kan ju göra i princip vad som helst, så det gäller att jag är beredd för det.

Båda två var de övertygade om att koreanska Bomber verkar vara helt oövervinnelig och bör betraktas som den absoluta favoriten. Just vid det tillfället var den unga koreanen i hög färd med att strategiskt plocka isär den amerikanska toppspelaren InControl från laget Evil Geniuses, vilket knappast lär vara den sista motståndaren som får smaka på Bombers artilleri under de återstående turneringsdagarna.

Fredagens bästa match: EG HuK mot oGS MC (Protoss vs Protoss) var utan tvekan den mest underhållande matchen om publikens jubel är någonting att gå efter (mer om HuK i framtida artiklar).

Fredagens ögonblick: Den avgörande matchen mellan SlayerS BoxeR och Liquid TLO, som efter 30 minuters spel avgörs i en episk luftstrid där publiken närmast låter som om de alla åker berg- och dalbana. Efter matchens slut får båda spelarna långa stående ovationer från den över tusen man starka publiken.