När några spelutvecklare (under krav om anonymitet) uttalar sig om den tekniska prestandan i #Nintendos kommande Wii U så tycks de inte vara särdeles imponerade. Maskinen sägs inte ens kunna hålla jämna steg med dagens Xbox 360 och Playstation 3, är det hårda omdömet.

– Nej, den är inte på samma nivå som PS3 eller 360. Grafiken är helt enkelt inte tillräckligt bra, säger en av källorna till Gamesindustry.

– Den producerar inte lika bra grafik som PS3 eller 360. Det finns inte lika många shaders, den är inte lika kapabel. Visst, några saker är bättre, men främst som ett resultat av att konsolen bygger på en mer modern design. Men rent allmänt så kan helt enkelt inte Wii U hålla jämna steg, säger en annan källa.

Wii U släpps innan årsslutet. FZ vill påminna om att detta bara är ett rykte, så TA DET LUGNT. Om det får dig att må bättre så kan du intala dig själv att dessa anonyma källor är förklädda Sony- och Microsoft-ninjor som trollar runt. Visst har det även sedan tidigare förekommit rykten kring att Wii U inte är något jättekliv framåt rent tekniskt, men FZ tippar på att konsolen åtminstone bör kunna tackla dagens generation.

Vi lär antagligen få reda på mer kring Wii U:s tekniska prestanda vid E3 i sommar. Du har väl inte missat att konsolens släppdatum kan vara läckt?

På bild: Nintendos legendariska pr-man Reggie Fils-Aime, som numera är storchef på Nintendo of America. Men vi glömmer aldrig E3 2004!