En nylansering av 2004 års #Doom 3 (plus expansion) är på väg under hösten, meddelar #Id Software. Doom 3 BFG Edition innehåller förbättrad grafik och sju helt nya nivåer i form av helt fräscha singelkampanjen The Lost Mission. Aktuella format är pc, Xbox 360 och Playstation 3.

Utöver The Lost Mission-materialet inkluderas också de klassiska titlarna #Doom och #Doom 2. Gameplay-mässigt är det välkommet med det nya och smidigare checkpoint-systemet och inte minst den nya ficklampan som låter dig lysa upp i mörkret och skjuta samtidigt. Du kan också vänta dig stöd för 5.1-surround-ljud, 3D och achievements eller trophies i konsolversionerna.

– Doom 3 togs entusiastiskt emot av spelare världen över när det släpptes. Idag har den fullständiga upplevelsen förbättrats och utökats för att bli bättre än någonsin, och levereras till alla plattformar med en silkeslen bilduppdatering och väldigt lätthanterlig kontroll, säger Id Software-chefen John Carmack.

– Nytt stöd för 3D-tv, monitors och head mounted display låter spelarna uppleva spelet med mer djup än någonsin tidigare. Vi tror att shooter-fans överallt kommer att älska det.

[video=11627]