Nyheter
Bild på den andliga uppföljaren till Limbo

Bild på den andliga uppföljaren till Limbo

20 kommentarer

Av 2012-06-14 11:30


Att hyllade och älskade indiespelet Limbo skulle få en slags andlig uppföljare, det har varit känt sedan ett par år tillbaka. Nu har danska Playdead gläntat på locket till sitt andra spel – med arbetsnamnet Project 2 – och visat upp en artwork-bild. Vi känner väl igen den svarta siluetten mot den mindre mörka bakgrunden men huvudpersonen tycks den här gången längre och släpar på en livlös kropp utan huvud.

Enligt Det Danska Filminstitutet, som stöttar projektet med en miljon danska kronor, innehåller spelet "unika pussel" och handlar om en pojke som kämpar mot ondskefulla krafter som utför experiment på människokroppar, något som styrks av bilden ovanför. Samma källa hävdar att spelet kommer till Windows, Mac, Xbox 360 och Playstation 3.

Playdeads vd, Dino Patti, har tidigare sagt att spelet är "likt på många sätt men ändå så olikt" och "mer konstigt på många sätt".

Utvecklingen påbörjades omkring hösten 2010 och spelstudion förväntar sig att utvecklingstiden kommer ta åtminstone tre och ett halvt år. Något som pekar på en release i början av 2014.

Men visst orkar vi vänta?

Recensionen av Limbo
Spelinformation

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Susurrous
  Susurrous 2012-06-14 11:45
  "Men visst orkar vi vänta?" - Definitivt!
 • KatOne
  KatOne 2012-06-14 12:06
  Är verkligen figuren som huvudkaraktären släpar på utan huvud?

  Tycker det ser ut som kroppen på en hund eller varg (kolla formen på låret som huvudkaraktären håller). Det avlånga borta vid huvudet kan antingen vara nosen på en varg eller hund, eller kanske håret på en person eller varelse som blir släpad.

  Eller så är den huvudlös, vad vet jag. Men jag tror inte det.

  I övrigt: coolt!
 • Ztreek
  Ztreek 2012-06-14 12:05
  3.5 år för ett så kort spel? hmh.. better be good
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ