För några dagar sedan återuppstod #Black IsleFacebook, Twitter och via en nyöppnad hemsida. Företaget som ligger bakom #Fallout 2 (och delvis #originalet), Icewind Dale, #Planescape: Torment och gett ut Baldur's Gate-serien lades ner i slutet av 2003 men är nu alltså tillbaka. Eller är det?

– Det känns verkligen som att gänget samlas igen, säger #Interplay-chefen, Herve Caen, och ser framför sig att de expanderar både online och på mobila plattformar. Målet är att göra trippel-A-rollspel av Interplays varumärken.

Problemet är att "gänget" inte samlas igen, då många har gått vidare och inte är involverade i den här nystarten. Grundaren, Feargus Urquhart, bildade #Obsidian och tog många av Black Isle-utvecklarna med sig, däribland Chris Avellone, som kanske är allra mest för sitt arbete med Planescape Torment. Han säger:

– Jag har ingen aning om vad det här handlar om. Jag var inte medveten om något förutom att rättigheterna till namnet lämnades hos Interplay.

Inte heller Interplay-grundaren hade någon koll på återkomsten.

– Jag läste just att Interplay startar Black Isle igen. Hmmm… Inte tillräckligt med info för att jag ska kommentera, twittrade Brian Fargo.

Vad tror du om den här "återkomsten"?