I ett långt inlägg på #Blizzards forum berättar #Diablo III:s director Jay Wilson att han lämnar teamet han basat för under sju års tid. Istället kommer han att ta sig an ett annat Blizzard-projekt. Vilket detta rör sig om avslöjar han inte.

– Jag har nått en kreativ punkt där jag längtar efter att jobba med något nytt. Beslutet var inte lätt, och inget jag tog i en handvändning, men i slutändan känner jag att det här är rätt.

Diablo III hade en knackig start, där lanseringen kretsade kring att många inte kunde spela och i efterhand har både end-game och auktionshuset kritiserats. Men trots allt; Wilson är glad och stolt över Diablo III och dess community, även om han utan omsvep erkänner att det varit si och så med hans kommunikation.

– Jag känner att jag gjort många misstag i den här relationen, men min intention var alltid att skapa en grym spelupplevelse, och vara så öppen och mottaglig som möjligt samtidigt som jag höll fast vid visionen teamet hade för spelet.

Arbetet med Diablo III kommer självfallet att fortsätta som planerat och det är inte omöjligt att Blizzard i framtiden söker sig utanför studion för att hitta en efterträdare.

– Vi vill vara säkra på att utforska varje möjlighet för att hitta bästa möjliga ledarskap för jobbet.