I #Assassin's Creed IV: Black Flag spelar du återigen rollen som lönnmördare, men då du inte bara kan ha ihjäl människor utan även valar vilket fick djurrättsorganisationen PETA att se rött. #Ubisoft har valt att kommentera utbrottet och uppger i ett mejl till Polygon följande:

– Historien är vår spelplan i Assassin's Creed. Assassin's Creed 4: Black Flag är ett fiktivt verk som speglar de riktiga händelser som pågick under piraternas gyllene era. Vi uppmuntrar inte illegal valjakt på samma sätt som vi inte uppmuntrar en piratlivsstil fylld med dålig hygien, plundrande, bordande av skepp och dekadensen som följer av alldeles för mycket alkohol, skriver Ubisofts PR-nisse Stone Chin.

PETA drog även jämförelsen att om ett spel tvingade spelare att ta slavar under passande tidsperioder, så hade fler folk blivit upprörda världen över.

– Det är där utmaningen tar form. Människor och djur känner smärta och upplever rädsla på samma sätt. För offret är det samma sak. Att bli jagad, slagen och i slutändan behöva lida igenom en smärtsam död, vare sig det är en person eller ett djur, så är det samma sak, svarar Stone Chin på det.

Gränser för vad som bör presenteras i spel är inget nytt diskussionsfenomen, och säkert kommer debatten fortsätta långt fram. Inte minst med tanke på att grafik och artficiellt tänkande allt eftersom kommer närma sig reell realism.

Vad tycker du att man inte får göra i spel?