Sedan Microsoft-konferensen den 21 maj har spekulationerna rasat kring huruvida Xbox One kräver en ständig uppkoppling eller att regelbundet verifiera sig online. Via ett faktablad på officiella Xbox-sajten är det nu bekräftat att konsolen måste auktorisera sig var 24:e timme. Om mer än ett dygn passerat utan internetuppkopplin går det inte längre att starta spelen.

Vidare så har Microsoft specifierat hur spellicenser kommer att fungera, och där är uppgifterna något mer positiva. Du kommer till exempel både att kunna köpa spel i traditionella affärer och direkt online vid lanseringen. Eftersom spelen installeras i molnet kommer du också att kunna nå hela ditt spelbibliotek på vilken Xbox One du än loggar in på. Dessutom kan upp till tio familjemedlemmar köra dina spel, inloggade på valfri konsol.

Begagnathandeln

En het potatis har varit begagnathandeln och huruvida du kan ge bort spel till dina vänner. Microsoft kommer inte att ta några avgifter för detta, men vad det gäller begagnade spel måste återförsäljaren vara auktoriserad och tredjepartsutgivare har där möjlighet att kräva betalning. Microsoft påpekar att de inte kommera att kräva någon del av den kakan. Du kommer också att kunna ge bort spel till kompisar som funnits på din vänlista i minst 30 dagar och spelet kan bara ges bort en gång.

Avslutningsvis kan vi också meddela att Kinect-kameran går att stänga av.