Vitryska utvecklarna #Wargaming har blivit en av de verkligt stora efter #World of Tanks segertåg över världen och genom otaliga spelares hjärtan. Att spelet fokuserar mycket på att vara historiskt korrekt kan dock i vissa fall vara minerad mark.

I spelet kan man pynta sina stridsvagnar med emblem och texter - något som bör diskuteras ett par extra varv när det kommer till politik och symbolik. Josef Stalin är en kontroversiell person i Europa, därför tog #Wargaming till en början bort allt som hade med honom att göra i de europeiska och nordamerikanska, men också asiatiska, regionerna. Men sedan Wargaming fört en diskussion med spelarna är han dock tillbaka, medan Hitler inte är tillåten överhuvudtaget.

På sin hemsida skriver Wargaming att de "tar ställning mot fascismen och spridningen av dess symboler", och fortsätter:

"Medan Josef Stalin inte är en okontroversiell person i historien och hans metoder möts av starka känslor och allvar, är hans bidragande roll i kampen mot de fascistiska styrkorna som hotade Europa och världen i mitten av 1900-talet såväl som hans roll som ledare i anti-Hitler-koalitionen inget Wargaming har några invändningar mot."