Åtta timmar innan #Grand Theft Auto V släpptes i tisdags lyfte #Rockstar recensionsembargot, och omdömena om nästa del i gangstersagan vällde ut på nätet. FZ belönade GTA V med 4 av 5 i betyg. Vilket gör oss till relativa snåljåpar, för betygssuccén är närmast total.

På Metacritic, sajten som tar fram ett snittbetyg utifrån betyg ett antal olika publikationer, har spelet i skrivande stund hysteriskt höga 98 respektive 97 av 100 i betyg. Siffrorna bygger på 37 Xbox 360-recensioner och 26 PS3-diton. Det lyfter GTA V till den absoluta toppen av all time high-listan, sida vid sida med #Half-Life 2, #Super Mario Galaxy och #Skyrim. Och #GTA III, #GTA IV, #GTA: Vice City och #GTA: San Andreas, förstås.

Du som hunnit spela GTA V ett par dagar – vilket betyg skulle du sätta?

Röster och betyg från några av våra nätpressgrannar:

– IGN.com – 10/10
"Det är en förfining av allt som GTA IV levererade för fem år sedan. Det är mer tekniskt fulländat på alla sätt, men också oerhört ambitiöst. Ingen annan spelvärld kan mäta sig med dennas storlek och omfång, och det finns skarpsinne bakom dess humor och förödelsepotential. [...] Det är ett av de allra bästa spelen som någonsin gjorts."

– Gamesradar – 5/5
"Världen är massiv och detaljerad, gameplayet närmast perfekt och trots några bleka sidouppdrag är storyn fylld av minnesvärda personligheter som känns mer genomarbetade än de allra bästa GTA-karaktärerna från förr."

– The Telegraph – 5/5
"Det utmanar resten av den storsäljande spelindustrin att försöka möta dess omfattning, och även med nya konsoler i sikte kan det ta ett tag innan något kan anta utmaningen."

– New York Times
"Tv-spel berättar sina egna lögner för spelarna: du är stark, du är smart, du är viktig, dina problem kan lösas om du bara försöker igen. Och Grand Theft Auto V är en av de vackraste, mest förföriska lögner som yttrats i vårt yngsta kreativa medium."

– Eurogamer.net – 9/10
"Det är det första spelet i serien där du känner att du kan gå i vilken riktning som helst och hitta något roligt att göra. Du kan gå ut på en golfbana och plötsligt upptäcka att du befinner dig i en hyfsad kopia av ett Tiger Woods-spel, och att det förbättras efter varje slag när Michael svär och slår klubban i fairway."