Väntan på den svenska Xbox One-premiären kan bli mycket längre än väntat. Vill det sig illa kan det dröja ända till i höst innan #Microsofts nya spelmaskin dyker upp i svenska butiker. Det uppger Gamereactor.eu med hänvisning till en "pålitlig källa". Samma källa ska ha förutsett den svenska Xbox One-förseningen innan Microsoft tillkännagav den i augusti.

FZ har frågat Microsoft Sverige om ryktena, och de svarar som föväntat:

"Vi kommenterar inte rykten och spekulationer."

Om uppgiften stämmer får Sverige, tillsammans med Danmark, Norge, Finland, Ryssland, Nederländerna, Schweiz och Belgien, vänta till årets tredje kvartal, vilket skulle betyda att Xbox One lanseras hela åtta till tio månader senare än i premiärländer som Storbritannien.

I nuläget rör det sig om obekräftade uppgifter, men om ryktet visar sig vara sant och du har svårt att motstå uppgraderingssuget går det utmärkt att köpa konsolen utomlands, eller hos någon av de svenska butiker som säljer dylika maskiner. Med lite pillande går det också att använda Xbox Live-tjänsten, även om det förstås inte stöds från Microsofts sida.

Microsoft avsåg att lansera sin nya konsol i 21 länder samtidigt, men i augusti kom beskedet att Xbox One dröjer till 2014 i åtta av dessa. Beskedet då var att den skulle dyka upp "så snart som möjligt 2014", och vi har inte hört några nya officiella besked efter det.