Playstation Now äntrar idag den öppna betafasen till Playstation 4 i Nordamerika. Tjänsten avslöjades i början av året och planen från början var att spelarna skulle kunna streama PSone-, PS2- PS3-titlar till tv-apparater, PS3, PS4 och Playstation TV – ett rikt spelbibliotek till många enheter, med andra ord.

Idag är det annat ljud i skällan. De olika enheterna består men idag är det blott PS3-titlar som kan streamas. Kotaku har talat med Jack Buser, senior director för PS Now, och på frågan om vad som kommer att hända med PSone- och PS2-biblioteket är Buser så busig att han undviker att svara direkt på frågan och säger bara att de "just nu fokuserar på PS3-titlar".

Huruvida detta kommer att ändras återstår att se. Men klart är att priserna för streamingen fått utstå en del kritik. Det har sänkts en aning och i nuläget är priserna enligt filmen nedan för att hyra ett spel:

  • 4 timmar – från 2,99 dollar

  • 7 dagar – från 5,99 dollar

  • 30 dagar – från 7,99 dollar

  • 90 dagar – från 14,99 dollar

Sony tillägger att vi kommer att få se justeringar, som en sänkning på uthyrningen för fyra timmar "inom ett fåtal veckor". De undersöker också prenumerationsmöjligheter. Men för de som trånar efter de stora klassikerna eller missade pärlorna till de äldre konsolerna ser det tyvärr inte lika ljust ut.

Här får du en video-walkthrough inför den öppna betafasen.