Rykten kring att den nya versionen av #Grand Theft Auto V ska ha ett förstapersonsläge, har florerat ett tag nu och vi skrev om det senast i september. Nu har det hela bekräftats av #Rockstar Games och en splitterny trailer har sett dagens ljus. Frågan är om det gör att du måste köpa spelet på nytt, bara för att testa fps-läget. Kika på trailern och fundera lite på det.

Obviously, we felt like one of the most compelling things you could do to make an experience people have had before feel different was the new first-person mode. – Rob Nelson

Rob Nelson är animation director på #Rockstar Games och har suttit ner med spelsidan IGN för att prata om det nya läget. Han berättar att förstapersonsläget är något de tänkt på länge, men att det varit extremt kostsamt när det kommer till tid och bristen på kräm i de gamla konsolerna. Med den nya generationens konsoler och PC har de fått tid på sig att experimentera med läget.

En av anledningar till att det varit såpass tidskrävande är att de fått göra om rätt många animationer och endast vapnenhanteringen i sig är 3000 nya animationer. Det har alltså inte bara varit att flytta kameran några snäpp.

Känner du dig inte mogen att spela igenom hela spelet i förstapersonsperspektiv, kommer du kunna välja en hybrid mellan tredje- och förstaperson. Till exempel att spelet byter vinkel när din karaktär tar skydd. Det ska även finnas nya reglage att testa för att få det hela att fungera som du vill.

Ett smart sätt att göra ett "gammalt" spel fräscht igen, eller slöseri med tid och pengar? Det få framtiden utvisa när spelet kommer till PS4, Xbox One och PC.