"Jag blir väldigt, väldigt förbannad". Emil "Heaton" Christensen verkar inte vara den bästa av förlorare men så har han också vunnit det mesta som går att vinna i Counter-Strike. I det tredje avsnittet av P3 Spels specialpodd om Counter-Strike är temat tävlingsmentalitet.

Tillsammans med kollegan tillika sambon Andjela Kusmuk inleder de bland annat med att diskutera lagdynamik, hur det gäller att stämningen är bra så att man inte hamnar i negativa gnällspiraler - vilket direkt kan skada prestationen. Om någon fortsätter att skada stämningen på det viset kan det bli aktuellt att kicka personen, menar Christensen.

Psykologen Oskar Henrikson menar att det finns två typer av inställning. Den första, "growth mindset" ser utmaningar som nya möjligheter att lära sig och bli bättre. Det spelar inte så mycket roll om man vinner eller förlorar en match, det gäller att ta med sig något från den. "Fixed mindset" är lite tvärtom, varje match är direkt avgörande. Forskning visar att den förstnämnda inställningen oftast kommer längre.

Heaton håller med till viss del. Han håller med om att man måste utvärdera sina prestationer, vare sig det gäller vinster eller förluster. Men man kan inte gå in i en match utan en mental inställning att vinna. Lyssna på hela avsnittet för att höra fler diskussioner i ämnet och några handfasta tips från Heaton.